Change.org
StoryEditor

Turci spustili petíciu za prekreslenie hraníc regiónu, majú byť v tvare Batmana

31.07.2018, 17:41
Autor:
khkh
Petícia vyzýva k zmene hraníc tureckej provincie Batman tak, aby vyzerala ako silueta známeho netopierieho muža.

Turecká provincia Batman má síce rovnaké meno ako slávny komiksový hrdina, ale inak s ním nemá nič spoločné. To by sa podľa signatárov petície na webe Change.org malo zmeniť. Navrhujú, aby provincia prekreslila svoje hranice tak, aby bolo turistom pri pohľade na mapu hneď jasné, do ktorej časti Turecka majú ísť.

Provincia Batman s rovnomenným hlavným mestom v krajine vznikla už pred viac ako dvoma desiatkami rokov a s filmovým superhrdinom zjavne nemá nič spoločné. Jej názov sa odvodzuje od miestnej rieky.

Popularitu americkej komiksovej postavy sa však v provincii s takmer 600 tisíc obyvateľmi snažili využiť už pred desiatimi rokmi, keď sa podľa tureckého denníka Hürriyet radnica prihlásila o práva na hollywoodske filmy s Batmanom v hlavnej úlohe. Neúspešne.

Nový pokus prišiel pred piatimi dňami s petíciou na webe Change.org, kde istý Kemal Atakan Kirca vyzýva k zmene hraníc tejto tureckej provincie tak, aby vyzerala ako silueta známeho netopierieho muža.

"Batman potrebuje zmenu! Môžeme začať hranicami. Tým, že ich zmeníme, to celé môžeme urobiť realistickejšie," píše Kirca v popisku petície. V pondelok podvečer sa počet ľudí, ktorí sa k nemu pridali, pohyboval okolo jedenásť tisíc.

Zatiaľ čo niektorí signatári berú petíciu ako recesistickú akciu a navrhujú, aby sa hlavné mesto Batman premenovalo na Gotham podľa mesta, v ktorom komiksový Batman sídli, iní upozorňujú, že by provincia v tvare slávneho hrdinu prospela tureckému turizmu a tým i ekonomike.

"Podpisujem, pretože to bude dobré pre Turecko," píše napríklad užívateľ Ibrahim Cngz. "Kiež by som sa jedného rána zobudil a počul v správach, že sa hranice Batmana zmenili," hovorí tiež ďalší s prezývkou hdm6657 ayşe.

Ako sa k návrhu postaví vedenie provincie, médiá zatiaľ neuvádzajú. Radnica by ju mala totiž dostať, až sa Kircovi podarí získať požadovaný počet podpisov. Muž ich chcel pôvodne získať desať tisíc, po úspechu petície však číslo zdvihol na pätnásť tisíc.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Nový turecký pašalík? Vplyv Erdogana na nemeckú politiku silnie, varujú špióni 02 - Modified: 2024-04-16 20:54:49 - Feat.: - Title: Netanjahu chce vyvolať regionálny konflikt, aby politicky prežil, vyhlásil Erdogan 03 - Modified: 2024-04-15 08:27:47 - Feat.: - Title: Ako ukončiť vojnu na Ukrajine? Turci predložili nový návrh: zmrazenie hraníc na súčasnej frontovej línii 04 - Modified: 2024-04-14 21:32:00 - Feat.: - Title: Turecko po útoku Iránu na Izrael vyzvalo na koniec eskalácie v regióne, mohla by vyústiť do vojny 05 - Modified: 2024-04-13 08:52:48 - Feat.: - Title: V Turecku sa zrútil stĺp turistickej lanovky. Zomrel jeden človek, na mieste zasahujú stovky záchranárov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 14:36