Trinh Xuan ThanhReuters
StoryEditor

Advokátka uneseného Vietnamca: V Bratislave bolo všetko zorganizované narýchlo, vedie to len k jedinému

02.08.2018, 08:17
Autor:
chocho
Stretnutie v hoteli Bôrik aj odlet z Bratislavy boli podľa Petry Isabel Schlagenhaufovej zorganizované narýchlo.

"Za normálnych okolností sa mali orgány okamžite pozrieť, či sa niečo zlé nestalo aj u vás," vyhlásila v rozhovore pre denník Sme advokátka z Nemecka uneseného Vietnamca Trinha Xuan Thanha Petra Isabel Schlagenhaufová.

Na súde v Nemecku s jedným z únoscov podľa nej "podrobne zdokumentovali celý priebeh únosu od toho, ako ho Vietnamci sledovali, ako ho v zoologickej záhrade násilím naložili do auta a odvliekli na vietnamskú ambasádu. Odtiaľ putoval do Brna až skončil v Bratislave.“

​Schlagenhaufová tvrdí, že vyšetrovateľom sa podarilo vystopovať mobilné telefóny, použili kamerové záznamy z hotela, v ktorom únoscovia bývali, ale sledovali tiež GPS signál z áut.

"Záver vyšetrovateľov je jednoznačný, Thanha odvliekli až do Bratislavy," vyhlásila advokátka v rozhovore. Dodala, že "tam ho zaradili do vietnamskej delegácie s falošným pasom, pretože na zozname pasažierov nie je. Tým, že bol Thanh súčasťou delegácie, sú si vyšetrovatelia istí, na druhej strane zatiaľ nenašli dôkaz, že by slovenská strana s vietnamskou spolupracovala vedome.“

Navyše si myslí, že stretnutie v hoteli Bôrik, ktorého sa zúčastnil aj vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák, aj odlet z Bratislavy boli zorganizované narýchlo a zdôraznila, že "nemecká polícia za jedného z únoscov označila aj generála Duonga Minh Hunga, ktorý bol v lietadle letiacom z Prahy do Bratislavy a bol aj na stretnutí v hoteli Bôrik."

A to všetko vedie podľa Schlagenhaufovej k jedinému, že stretnutie v hoteli Bôrik sa uskutočnilo iba preto, aby si Vietnamci mohli vypýtať slovenský vládny špeciál na let do Moskvy.

"Slovenská polícia má o prípade množstvo faktov. Tie sa automaticky nachádzajú v žiadosti o medzinárodnú právnu pomoc a mali by byť dôvodom na to, aby slovenská polícia začala vyšetrovať, či sa niečo protiprávne nestalo aj u vás,“ tvrdí.

01 - Modified: 2024-04-19 16:00:00 - Feat.: - Title: Ruskí špióni v sieti Nemcov. Dvaja muži chceli zabrániť v pomoci Ukrajine a plánovali bombové útoky 02 - Modified: 2024-04-18 20:48:17 - Feat.: - Title: Nemecko nepredložilo dôkazy k zatknutiu dvoch údajných ruských špiónov, tvrdí Moskva 03 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 04 - Modified: 2024-04-18 19:25:48 - Feat.: - Title: Súd v Nemecku poslal na 12 rokov za mreže muža za únos a znásilnenie dievčaťa 05 - Modified: 2024-04-18 14:46:17 - Feat.: - Title: Nemecká opozičná strana BSW vyzýva na zvýšenie minimálnej mzdy
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 18:52