Donald TrumpReuters
StoryEditor

LeBron James kritizoval Trumpa, ten sa mu vysmial a odkázal, že má radšej Jordana

04.08.2018, 18:04
Autor:
ČTKČTK
Americký prezident sa na twitteri posmešne vyjadril na adresu hviezdneho basketbalistu, ktorý ho predtým ktitizoval.

Americký prezident Donald Trump sa posmešne vyjadril o najlepšom súčasnom basketbalistovi sveta LeBronovi Jamesovi, ktorý predtým kritizoval Trumpovu snahu zakázať športovcom kľačať pri hymne.

Prezident nepriamo označil Jamesa za hlupáka a vyhlásil, že má radšej jeho predchodcu v úlohe najväčšej basketbalovej hviezdy Michaela Jordana.

Trumpa, ktorý je známy prudkými a často hanlivými reakciami na kritiku voči svojej osobe, nahneval piatkový Jamesov rozhovor s televíziou CNN.

V ňom černošský športovec hovoril o tom, že mu basketbal dal šancu stretnúť sa s ľuďmi z odlišného prostredia a etnika.

"On (Trump) nás rozdeľuje a za posledných pár mesiacov som si všimol, že tak trochu využíva šport, aby nás rozdelil, a to je niečo, s čím sa nemôžem stotožniť, pretože viem, že pri športe som sa prvýkrát dostal blízko k niekomu bielemu," vyhlásil James. Šport by podľa neho mal ľudí spájať, ale Trump kritikou hráčov amerického futbalu, ktorí na protest proti policajnému násiliu na černochoch kľačia pri hymne, robí pravý opak.

Prezident, ktorý je na dovolenke vo svojom golfovom klube v štáte New Jersey, reagoval na jeho slová na twitteri, kde sa nevyberavo vyjadril o inteligencii Jamesa i moderátora Dona Lemona.

"S LeBronom Jamesom práve viedol rozhovor najhlúpejší muž z televízie, Don Lemon. Podarilo sa mu, aby vedľa neho vyzeral James chytrý, čo nie je ľahké. Mám rád Mika!" napísal Trump v narážke na bývalú basketbalovú hviezdu Michaela Jordana, ktorému podľa expertov James konkuruje v nepriamom súboji o najlepšieho hráča histórie.

Trump sa opakovane neúspešne pokúšal presvedčiť kluby, aby prepustili hráčov, ktorí kľačia pri  predzápasovej hymne.

Jeho aktuálna poznámka vyvolala na twitteri množstvo odmietavých reakcií, podľa ktorých podobné reakcie nie sú hodné prezidentského úradu.

Prezident však nerozvážne slová na adresu svojich kritikov používa bežne a na popularite medzi jeho voličmi mu to podľa prieskumov neuberá.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-16 21:55:15 - Feat.: - Title: Proces s Trumpom: šesť porotcov zložilo prísahu, výber ďalších pokračuje 03 - Modified: 2024-04-15 13:52:58 - Feat.: - Title: V New Yorku začína proces s Trumpom, aj v prípade viny by sa stále mohol stať prezidentom 04 - Modified: 2024-04-15 07:33:13 - Feat.: - Title: Trump sa postaví pred súd v trestnom konaní ako prvý exprezident v dejinách USA 05 - Modified: 2024-04-11 13:23:23 - Feat.: - Title: Poučenie z roku 2016? Európski diplomati sa snažia nadviazať kontakt s Trumpovými spojencami
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 04:49