Reuters
StoryEditor

"Stále veríš na Santu?" Trump čelí kritike, že zobral dieťaťu ilúzie o Vianociach

25.12.2018, 20:35
Autor:
ČTKČTK
Americký prezident sa spýtal sedemročného chlapca, či nie je neobvyklé v takom veku veriť v Santa Clausa.

Americký prezident Donald Trump vyvolal opäť rozruch na sociálnych sieťach. Tentoraz si vyslúžil kritiku za to, že zrejme zobral malému chlapcovi ilúzie ohľadom Santa Clausa. Urobil tak v tradičných telefonátoch, ktorými deti každý rok pred Vianocami zisťujú, kedy už k nim dedko v červenej kombinéze s darčekmi dorazí.

Deti volajú do velenia protivzdušnej obrany (NORAD), ktoré túto recesistickú službu už mnoho rokov na Vianoce poskytuje.

Niekoľko telefonátov však bolo v pondelok presmerovaných do Bieleho domu, kde na nich zodpovedal Trump a jeho manželka Melania. Tá na twitteri napísala, že pomôcť deťom vystopovať Santu je jednou z jej "najobľúbenejších tradícií".

"Stále veríš na Santu? Pretože v siedmich rokoch už to nie je obvyklé, nie ?," spýtal sa Trump v pondelok večer sedemročného chlapca. Jeho odpoveď médiá nezverejnili, podľa CNN však Trumpa rozosmiala.

Na sociálnych sieťach sa okamžite zdvihla vlna komentárov. "Vlastne neexistuje ani nebo, keď umriete, zhnijete a zožerú vás červy. Tak veselé Vianoce," napísal napríklad v reakcii americký scenárista Dan Amira.

"Trump robí veľa vecí zle, ale naznačiť sedemročnému dieťaťu, že Santa neexistuje je asi jedna z mála správnych vecí, ktorú v úrade urobil," komentoval udalosť ďalší užívateľ na twitteri. "Niekto to urobiť musí," dodal.

Informácie o pohybe Santa Clausa so sobím záprahom, v ktorom vozia deťom darčeky, poskytujú už niekoľko desiatok rokov dobrovoľníci Velenia protivzdušnej a kozmickej obrany Severnej Ameriky (NORAD).

Nápad sa zrodil v roku 1955, kedy plukovník Harry Shoup pred vianočnými sviatkami zdvihol vyzváňajúci telefón v očakávaní, že počuje rozkaz nadriadeného generála. Na prekvapenie však počul detský hlas a želanie porozprávať so Santa Clausom. Nápad zaujal velenie NORAD, ktoré cez médiá potom zriadilo špeciálny vianočný telefonickú linku.

01 - Modified: 2024-04-23 21:54:52 - Feat.: - Title: "O ňom iba pozitívne". Exšéf bulvárneho denníka na súde opísal tajnú spoluprácu s Trumpovou kampaňou 02 - Modified: 2024-04-23 20:11:07 - Feat.: - Title: Experti krotia Zelenského nadšenie. Kľúčové otázky o americkej pomoci sú dve: Kedy a ako sa prejaví? 03 - Modified: 2024-04-22 18:10:50 - Feat.: - Title: Exprezident čelí ďalšiemu obvineniu. Trump sa snažil nelegálne ovplyniť prezidentské voľby, tvrdí obžaloba 04 - Modified: 2024-04-23 07:11:59 - Feat.: - Title: ANALÝZA: Výhra Kyjeva, prehra Trumpa. Kandidát na prezidenta má problém 05 - Modified: 2024-04-21 07:10:00 - Feat.: - Title: Trump zrušil prvý predvolebný míting od začiatku súdu pre zlé počasie
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 08:25