StoryEditor

Kerry šokoval "zlým vtipom"

01.11.2006, 23:00
Americký senátor John Kerry počas kampane pred blížiacimi sa voľbami do Kongresu šokoval, keď "zlým vtipom" dehonestoval amerických vojakov v Iraku.

Americký senátor John Kerry počas kampane pred blížiacimi sa voľbami do Kongresu šokoval, keď "zlým vtipom" dehonestoval amerických vojakov v Iraku. Bývalý kandidát demokratov na úrad prezidenta sa na Kalifornskej univerzite snažil svojsky povzbudiť študentov, aby usilovne študovali. Jeho slová však mali opačný efekt. "Nemôžete podceniť dôležitosť dobrého vzdelania. Viete, kde skončíte, ak nebudete študovať, ak budete intelektuálne leniví? Zašití v Iraku".
Morálka pred voľbami
Prezident George W. Bush vyzval Kerryho, aby sa za svoje výroky ospravedlnil. "I keď sme uprostred horúcej kampane, stále sú veci, na ktorých by sme sa mali dohodnúť a jednou z najdôležitejších je, že každá naša jednotka si zaslúži našu vďaku," reagoval na jednu z najcitlivejších predvolebných tém Bush. Američania od roku 2003 stratili v Iraku takmer 3 000 vojakov. Aj preto prichádza irónia Kerryho pred voľbami nevhod. "Členovia armády USA sú dosť bystrí a sú dosť statoční a slúžia preto, lebo sú patrioti. Senátor Kerry im dlhuje ospravedlnenie," povedal na adresu senátora Bush.
Vojak Kerry
Vojenský veterán Kerry, na rozdiel od tejto vlády, vie, čo znamená nosiť vojenskú uniformu, vyjadril sa jeden z jeho kolegov. Kerry sa bráni tým, že išlo o zlý vtip na Bushovu zlú politiku v Iraku, a nie na vojakov. Kritiku Bieleho domu považuje za pokus prekrútiť pravdu a zakryť tak žalostný neúspech vo vojne. Negatívne ohlasy sa na Kerryho zosypali aj z vlastných radov. Vplyvný demokratický stratég odkázal Kerrymu, aby si zatvoril ústa, pretože ich už stál jedny voľby.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
05. máj 2024 05:17