StoryEditor

Tragédia v Portugalsku. Počet obetí nehody autobusu sa zvýšil na 29

17.04.2019, 21:47
Autor:
TASRTASR
Nešťastie sa udialo v obci Caniço. Vodič tam v zákrute zrejme stratil kontrolu nad vozidlom.

Spolu 29 životov si vyžiadala stredajšia tragická dopravná nehoda autobusu s nemeckými turistami na portugalskom ostrove Madeira. Pri havárii utrpelo ďalších 28 ľudí zranenia. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

Starosta okresu Santa Cruz Filipe Sousa a zdravotníci uviedli, že obete sú nemeckými občanmi. Priamo na mieste tragédie zomrelo 17 žien a 11 mužov.

Prevažne občania Nemecka

Ďalšia žena podľahla zraneniam po prevoze do nemocnice. Zranených hospitalizovali v meste Funchal.

Portugalský minister zahraničných vecí Augusto Santos Silva informácie o totožnosti obetí potvrdil.

Podľa agentúry Reuters boli cestujúci občania Nemecka vo veku 40-50 rokov. Vo vozidle sa viezlo 55 pasažierov. Medzi mŕtvymi ani zranenými nie sú deti.

Vodič autobusu a turistický sprievodca vyviazli so zraneniami a spoločne s ďalšími zranenými ich hospitalizovali. Medzi zranenými sú aj dvaja občania Portugalska.

Vodič stratil kontrolu nad vozidlom

K nehode došlo v stredu o 18.30 h miestneho času (19.30 h SELČ) v pobrežnom meste Canico východne od regionálneho hlavného mesta Funchal na juhovýchode ostrova. Vodič stratil v zákrute kontrolu nad vozidlom a to sa prevrátilo a spadlo dolu svahom na dom, napísali miestne médiá.

Televízie zverejnili zábery bieleho autobusu spadnutého bokom na dom pod strmým svahom.

Strašná správa, reaguje Merkelová

Regionálna vláda Madeiry vyhlásila trojdňový štátny smútok. Vlajky na verejných budovách budú spustené na pol žrde.
Nemecké ministerstvo zahraničných vecí vyjadrilo krátko po nehode v správe na Twitteri "veľký šok". "Nanešťastie musíme predpokladať, že obete pochádzajú z Nemecka," napísala nemecká diplomacia.

"Z Madeiry k nám doliehajú strašné správy," tvítoval hovorca nemeckej kancelárky Angely Merkelovej Steffen Seibert. "Cítime najhlbší zármutok nad všetkými, ktorí prišli v autobuse o život." Dodal: "Naše myšlienky sú so zranenými."

Portugalský premiér António Costa zaslal kancelárke Merkelovej sústrastný telegram.

Podľa miestnych obyvateľov počasie v čase nehody bolo dobré a tragédia sa stala ešte počas denného svetla.
Úrady začali príčinu nešťastia vyšetrovať.

Madeira je obľúbeným turistickým ostrovom predovšetkým počas leta. Dovolenkári ho vyhľadávajú taktiež v období veľkonočných sviatkov, dodal Reuters.

01 - Modified: 2024-04-11 17:53:41 - Feat.: - Title: Katolícka cirkev v Portugalsku sa chystá odškodniť obete sexuálneho násilia 02 - Modified: 2024-04-10 08:08:37 - Feat.: - Title: Nehoda za tunelom Sitina smerom do Petržalky. Polícia odkláňa dopravu 03 - Modified: 2024-04-08 06:39:16 - Feat.: - Title: V Starej Ľubovni sa rozlúčia s dievčatami, ktoré zahynuli v Spišskom Podhradí 04 - Modified: 2024-04-08 04:53:03 - Feat.: - Title: Po prevrátení lode pri Portugalsku našli telá dvoch obetí, po ďalších dvoch pátrajú 05 - Modified: 2024-04-07 19:05:34 - Feat.: - Title: Tragédia na železničnej trati. Vlak zrazil chodca za Ložínom smerom na Bánovce nad Ondavou
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. apríl 2024 07:52