StoryEditor

Putin diskutoval s Rusmi

26.10.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK
Ruský prezident Vladimír Putin včera absolvoval už po piatykrát priamu televíznu debatu so svojimi občanmi. Maratón otázok a odpovedí trval asi tri hodiny.

Ruský prezident Vladimír Putin včera absolvoval už po piatykrát priamu televíznu debatu so svojimi občanmi. Maratón otázok a odpovedí trval asi tri hodiny. Otázky, ktorých prišlo viac ako dva milióny, mohli ľudia posielať e-mailom, alebo zatelefonovať už niekoľko dní pred tým. Putin však odpovedal aj na otázky v priamych vstupoch. Kritici Kremľa tvrdili, že štátna televízia starostlivo vyberala ľudí z publika, ktorí mohli vstúpiť do živého vysielania. Niektorí ľudia, ktorí sa do štúdia dovolali, mali jasnú trému a položenie otázky trvalo dlho. Veľa otázok sa týkalo nedostatočného zvyšovania platov, nízkych dôchodkov alebo zlej sociálnej situácie mladých matiek. Putin sa nevyhol otázke o novej vlne vrážd na objednávku, ktoré v poslednom čase otriasajú Ruskom a podľa niektorých sa tak krajina vrátila do divokých 90. rokov.
Ruská federácia sa podľa prezidenta rozvíja dobre. Ekonomika má tento rok rásť o 6,6 percenta, reálne príjmy vzrastú o 11 percent. Do Ruska pôjde podľa Putina aj viac zahraničných investícií.
Pretrvávajú však problémy s nízkou produktivitou a rastom dovozu.
"Moja práca sa mi páči, ale ústava mi nedáva možnosť v nej pokračovať," odpovedal Putin na otázku staršieho muža "čo bude s nami a s celým Ruskom, keď v roku 2008 odídete z prezidentskej funkcie?" Prezident však dúfa, že aj potom si uchová dôveru národa a vďaka nej bude mať i naďalej vplyv na vývoj Ruska.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
02. máj 2024 20:03