Reuters
StoryEditor

Trump sa kráľovnej nepoklonil a spanikáril. Melania neurobila pukerlík, riešia britské médiá

03.06.2019, 19:17
Autor:
mhmh
Britské bulvárne médiá si všímajú najmä protokolárne prešľapy amerického prezidenta.

Americký prezident v pondelok navštívil Buckinghamský palác a stretol sa v sprievode svojej manželky Melanie s kráľovskou rodinou. Britské médiá napäto očakávali, či rovnako ako vlani v júli Donald Trump urobí chybu v rámci protokolu.

​"Donald Trump takmer porušil kráľovský protokol počas jeho prvej oficiálnej štátnej návštevy Spojeného kráľovstva, keď bol pozvaný na inšpekciu čestnej stráže Buckinghamského paláca," informuje svojich čitateľov bulvárny portál Express.

Podľa neho prezident USA "spanikáril", keď mal spoločne s princom Charlesom ísť k palácovej stráži. Bál sa vraj, že by išiel skôr ako kráľovná, čo by mu protokol zakazoval.

Kráľovná Alžbeta II. však nemala kontrolu absolvovať a došlo tak k úsmevnému momentu, kedy sa princ Charles snažil prezidenta od kráľovnej odviesť.

Prezidentovi Trumpovi sa pritom podobný incident, keď kráčal pred kráľovnou, stal počas poslednej návštevy Veľkej Británie. Alžbeta II. sa vtedy snažila prezidenta niekoľkokrát obísť, ale on jej neúmyselne neustále kráčal v ceste.

Druhý prehrešok, ktorý bulvárne weby riešia, je fakt, že sa prezidentský pár rozhodol nepokloniť kráľovnej a radšej jej prezident podal ruku.

Následne potom ani prvá dáma USA Melania Trumpová neurobila tradičné pukerlík, teda mierny úklon s pokrčením kolien. Hoci ide o porušenie tradície, nejde však o porušenie protokolu. Potrasenie rúk je v jeho rámci povolené.

"Neexistuje žiadne obligátne správanie pri stretnutí s kráľovnou, alebo členmi kráľovskej rodiny, ale mnohí návštevníci si želajú zachovať tradičný formát privítania," píše sa na oficiálnych stránkach kráľovskej rodiny.

"Pre mužov to znamená poklonu (iba hlavou), zatiaľ čo ženy by mali urobiť krátky pukerlík. Niektorí ľudia však preferujú tradičné potrasenie rúk."

Aj tak však portál Mirror neváhal označiť Trumpovo podanie ruky za "podivné". Doslova potom napísal: "Zdá sa, že Donald Trump pozdravil kráľovnú tľapnutím päsťou." Podobne to následne komentoval aj bulvárny Daily Star.

01 - Modified: 2024-04-22 18:10:50 - Feat.: - Title: Exprezident čelí ďalšiemu obvineniu. Trump sa snažil nelegálne ovplyniť prezidentské voľby, tvrdí obžaloba 02 - Modified: 2024-04-23 07:11:59 - Feat.: - Title: ANALÝZA: Výhra Kyjeva, prehra Trumpa. Kandidát na prezidenta má problém 03 - Modified: 2024-04-21 07:10:00 - Feat.: - Title: Trump zrušil prvý predvolebný míting od začiatku súdu pre zlé počasie 04 - Modified: 2024-04-21 09:45:00 - Feat.: - Title: Analýza: Blíži sa deň zúčtovania s dolárom a Amerikou 05 - Modified: 2024-04-19 20:14:18 - Feat.: - Title: Polícia oznámila totožnosť muža, ktorý sa zapálil pred súdom s Trumpom. Motivovali ho konšpirácie
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 12:21