Reuters
StoryEditor

Elton John označil Putina za pokrytca. Je génius, ale o LGBT nemá pravdu, tvrdí šéf Kremľa

29.06.2019, 16:38
Autor:
ČTKČTK
Eltona Johna rozhorčili výroky, že hodnoty liberálnej demokracie boli prekonané a že ich väčšina ľudí v západných štátoch odmietla.

Britský spevák Elton John je síce hudobný génius, ohľadom práv komunity LGBT v Rusku však nemá pravdu. Povedal to dnes ruský prezident Vladimir Putin.

Reagoval tak na spevákove slová, ktorými dal Elton John najavo nevôľu nad výrokmi ruského prezidenta k tejto problematike. LGBT je označenie pre lesbičky, gayov, bisexuálov a transgender osoby.

Eltona Johna rozhorčili výroky, že hodnoty liberálnej demokracie boli prekonané a že ich väčšina ľudí v západných štátoch odmietla.

Putin to povedal v obsiahlom rozhovore, ktorý pred summitom G20 poskytol britskému denníku Financial Times.

Spevák tiež poznamenal, že Putin je pokrytec, keď tvrdí, že chce, aby príslušníci komunity LGBT boli šťastní a medzitým sa objavili správy, že boli v Rusku cenzurované všetky scény s bozkávaním a sexom medzi mužmi vo filme Rocketman, ktorý je o živote Eltona Johna .

"Mám k nemu veľký rešpekt, je to geniálny muzikant, všetci máme jeho hudbu radi. Ale myslím si, že nemá pravdu," reagoval Putin na okraj summitu G20 v Osake na spevákovu kritiku.

Putin uviedol, že ruské úrady majú voči komunite LGBT uvoľnený prístup bez predsudkov, doplnil však, že iba dospelí sa môžu rozhodovať o rodovej identite. Putin tiež povedal, že hoci nevyvracia všeobecnú príťažlivosť liberálnych hodnôt, jeho tvrdenie sa vzťahuje k situáciám, kedy je narušovaný tradičný štýl života.

Verejná mienka je v Rusku voči homosexuálom silno nepriateľská, ako dokazujú prieskumy.

Homosexualitu pranieruje pravoslávna cirkev a broja proti nej aj nacionalistická a ortodoxná pravica. V krajine už šesť rokov platí zákon o zákaze propagácie homosexuality medzi mládežou, ktorý má chrániť mladú generáciu pred prejavmi "netradičného" sexu.

Spevák Elton John v roku 2015 podporil sexuálne menšiny v Rusku a oznámil, že by si chcel s prezidentom Vladimirom Putinom pohovoriť o jeho "smiešnych" názoroch na práva homosexuálov. Obaja si potom telefonovali.

01 - Modified: 2024-04-25 20:00:27 - Feat.: - Title: Putin vyzýva na zdržanlivosť pri zabavovaní majetku firiem. Štát preberá kontrolu po odchádzajúcich firmách 02 - Modified: 2024-04-25 18:36:15 - Feat.: - Title: Putin plánuje v máji navštíviť Čínu. Obviňujú USA zo "zasahovania" do záležitostí iných krajín 03 - Modified: 2024-04-21 11:49:04 - Feat.: - Title: Navaľná: Putin je nevypočítateľný, môže použiť jadrové zbrane 04 - Modified: 2024-04-19 17:23:00 - Feat.: - Title: Situácia s top palivom sa zhoršuje. Plyn je najdrahší od januára, prekvapivo za tým netreba hľadať Putina 05 - Modified: 2024-04-19 06:23:00 - Feat.: - Title: Šéf CIA varoval pred najhorším scenárom pre Kyjev: Ukrajina bez ďalšej pomoci môže prehrať vojnu už tento rok
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 09:27