StoryEditor

Zaplaví tajomnú Oblasť 51 státisícový dav? Budeme sa brániť silou, varuje vtipkárov armáda USA

16.07.2019, 18:30
Cieľom celej akcie je zhromaždiť také množstvo ľudí, ktoré nedokáže zastaviť ani streľba.

Ako nevinný žart vznikla na Facebooku udalosť, ktorá vyzýva užívateľov sociálnej siete k objavovaniu Oblasti 51, čo je prísne strážená základňa amerického letectva.

V tomto čase má udalosť cez dva milióny záujemcov. Všetci majú rovnaký cieľ - spoločne nájsť mimozemšťanov. Tí by mali byť údajne ukrytí v areáli.

Americké Výskumné centrum leteckých síl Oblasť 51 v štáte Nevada je dlhé roky ohniskom konšpiračných teórií. Existuje mnoho teórií o tom, že v oblasti americká vláda uchováva tajomstvo o mimozemšťanoch a UFO, píše portál CNN.

"Poďme sa všetci stretnúť v Oblasti 51 a spoločne vstúpiť dovnútra. Ak pobežíme ako Naruto, môžeme sa pohybovať rýchlejšie ako ich strely. Poďme stretnúť mimozemšťanov," píšu na facebookovej udalosti Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us organizátori akcie.

Upozornenie na možnú hrozbu 

Cieľom celej akcie je zhromaždiť také množstvo ľudí, ktoré nedokáže zastaviť ani streľba. Účastníci chcú na vlastné oči vidieť mimozemšťanov a odkryť údajné vládne tajomstvo o UFO, ktoré podľa nich Oblasť 51 ochraňuje.

Udalosť, naplánovaná na 20. septembra 2019, sa stala natoľko populárnou a rozšírenou, že americké letectvo bolo upozornené na možnú hrozbu.

"Oblasť 51 je výcvikovým táborom pre americké ozbrojené sily a my urobíme všetko pre to, aby sme odrazili kohokoľvek, kto sa pokúsi vniknúť dovnútra," povedala americkému portálu The Washington Post hovorkyňa amerického letectva. "Americké letectvo je vždy pripravené chrániť Ameriku a jej majetok," dodala. Armáda dala tiež jasne najavo, že sa nebojí chrániť areál silou.

Účasť prisľúbili aj známe osobnosti

Viac ako 1,2 milióna užívateľov zatiaľ prisľúbilo svoju účasť a ďalší milión ľudí prejavil o akciu záujem. Udalosť síce najskôr vznikla ako vtip, ale v súčasnosti sa len ťažko pozná, kto sa k akcii pripojil ako fanúšik sci-fi, prípadne či chcel podporiť žart.

K facebookovej udalosti sa pripájajú nielen Američania, ale aj ľudia z celého sveta. Svoju účasť prisľúbilo aj množstvo známych osobností.

Herec Danny DeVito pridal na svoj twitterový účet fotografie svojich slávnych kolegov, ktorí udalosť Storm Area 51, They Can not Stop All of Us podporujú. Medzi nimi Neil Patrick Harris, Dwayne Johnson známy ako "The Rock" či Keanu Reeves.

V oblasti bolo viacero incidentov

V minulosti sa už pokúsilo mnoho ľudí do Oblasti 51 preniknúť, lenže tieto osoby narazili na nekompromisnú ochranku. Napríklad v januári tohto roku odmietol jeden civilista zastaviť, pričom v ruke držal "neurčitý objekt valcovitého typu". A pretože nezastavil ani po niekoľkých výzvach, strážnik ho zastrelili, ako stojí v oficiálnej správe o incidente.

Menej nekompromisný boli vojaci v roku 2016, kedy sa do oblasti vydala šou BBC s názvom "Konšpiračná cesta".

Všetkých dvanásť členov štábu bolo nájdených, zatknutých a prinútených tri hodiny ležať hlavou k zemi, zatiaľ čo ich členovia FBI prehľadávali.

Následne ich strážcovia zákona pustili, ale filmári museli zaplatiť pokutu vo výške 375 libier, píše portál Dailymail.co.uk.

01 - Modified: 2024-04-18 13:15:53 - Feat.: - Title: Počet prvých žiadostí o podporu v USA zotrval na pôvodnej úrovni 02 - Modified: 2024-04-18 11:13:38 - Feat.: - Title: Ďalšia americká pomoc pre Ukrajinu neovplyvní situáciu na bojisku, tvrdí Kremeľ 03 - Modified: 2024-04-18 10:34:05 - Feat.: - Title: Irán informoval USA, že sa nesnaží o rozšírenie napätia 04 - Modified: 2024-04-18 06:36:30 - Feat.: - Title: Michelangelov náčrt vydražili v Spojených štátoch za vyše 200-tisíc dolárov 05 - Modified: 2024-04-18 05:47:32 - Feat.: - Title: Dva a pol hodinová večera v Trump Tower. Duda s Trumpom diskutovali o Ukrajine, Blízkom východe aj NATO
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 19:25