TASR/AP
StoryEditor

Kocúr Larry môže mať spoločnosť. Johnson by chcel na Downing Street psa

26.07.2019, 16:38
Autor:
ČTKČTK
Definitívne rozhodnutie údajne ešte nepadlo.

Ku kocúrovi Larrymu, ktorý od roku 2011 obýva sídlo britských premiérov na Downing Street, by sa čoskoro mohol pridať ďalší domáci maznáčik. Nový predseda vlády Boris Johnson podľa všetkého svojim spolupracovníkom naznačil, že chce do svojho nového pôsobiska priviesť psa.

Vo štvrtok večer túto správu priniesol bulvárny denník Daily Mirror, dnes o záležitosti informuje tiež agentúra Reuters.

Johnson sa dnes podľa zdroja Reuters pracovníkov Downing Street 10 opýtal, či by s príchodom nového maznáčika súhlasili. Odpoveďou vraj bolo nadšené "áno".

Otázkou však zostáva, ako sa k plánu stavia kocúr Larry, ktorý v sídle ministerských predsedov už vyše osem rokov zastáva funkciu "vrchného myšilova". Hnedobiela mačka je po rokoch v Downing Street v Británii istým druhom celebrity a podľa webu Politico pravdepodobne nebude nadšená z toho, že by jej teritórium mohol narušiť pes.

Reakcia na Larryho neoficiálnom twitterovom účte hovoria jasne: "ANI OMYLOM".

Podľa zdroja Reuters však ešte definitívne rozhodnutie ohľadom získania "premiérskeho psa" nepadlo. "Berte to ako dlhodobý projekt," uviedla táto nemenovaná osoba z okolia britského premiéra.

01 - Modified: 2022-01-23 15:32:41 - Feat.: - Title: Ďalšie problémy pre Johnsona. Britská poslankyňa tvrdí, že prišla o prácu na ministerstve pre moslimskú vieru 02 - Modified: 2020-04-26 19:25:27 - Feat.: - Title: Johnson je naspäť na Downing Street. V pondelok sa má vrátiť do práce
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. apríl 2024 22:33