StoryEditor

Zeleninové rizoto s TOFU

03.02.2003, 15:01

250 g ryže, 200 g lahôdkového (alebo doma namarinovaného) TOFU, 1 cibuľa, olej, 400 g koreňovej zeleniny, 200 g zeleného hrášku (môže byť mrazený), mletá červená paprika, Solčanka, soľ, voda
Na oleji speníme posekanú cibuľu, ku ktorej pridáme drobné kúsky koreňovej zeleniny, hrášok, posolíme a narýchlo urestujeme. K zelenine prisypeme na kocky pokrájané TOFU a ešte spolu trochu restujeme.
Ryžu preberieme, dôkladne prepláchneme vo vode a premiešame so zeleninou a s TOFU .(Ak sa rozhodneme pre nelúpanú ryžu Natural, tú musíme uvariť osobitne kvôli dĺžke varenia.) Posypeme červenou paprikou a Solčankou. Zalejeme studenou vodou tak, aby hladina vody bola 1,5 cm nad zeleninou. Prikryjeme pokrievkou, necháme zovrieť a potom varíme na veľmi malom plameni do zmäknutia. Odkryjeme, opatrne premiešame, opäť prikryjeme a necháme dôjsť.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
17. jún 2024 03:02