StoryEditor

Ukrajinský prezident baví internet. Zverejnil zábavnú "komunikáciu" svetových lídrov

25.09.2019, 13:54
Autor:
klkl
V simulovanej diskusii sa objavuje aj Zelenského predchodca Petro Porošenko.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nezostal ani po nástupe do úradu nič dlžný svojej predošlej práci komika. Prezentáciu v rámci konferencie na Ukrajine začal videom, ktoré simuluje skupinovú konverzáciu v aplikácii WhtasApp. Zelenskyj si v ňom trefne strieľa z viacerých svetových lídrov. 

V úvode sa jednotlivé štáty predstavia a začnú debatu o tom, kto skupinu riadi, k čomu sa prihlási Čína aj Rusko. Následne ich administrátor skupiny vymaže. 

V simulovanej diskusii sa objavuje aj Zelenského predchodca Petro Porošenko. Ten napríklad reaguje na ponuku USA investovať na Ukrajine a ako správny čokoládový magnát Američanom radí, aby miesto poľnohospodárstva alebo hutníctva investovali práve do čokolády.

Celé video je pretkané sériou podobných minivtipov, ktoré zároveň upozorňujú na isté stereotypy vo vnímaní krajín. Spojené štáty napríklad pošlú správu "si taká krásna," ktorú v zápätí vymažú s ospravedlnením sa, že ju poslali do zlého chatu, čo má pravdepodobne narážať na sukničkárstvo a obvinenia viacerých žien voči americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

HN

​V chate sa mihne aj Severná Kórea. Tej Ukrajina pogratuluje k zapojeniu internetu. "V skutočnosti som si len na päť minút odbehol do Južnej Kórei," reaguje krajina, ktorú vedie diktátor Kim Čong-un. 

HN

Podobných vtipov je vo videu viacero. Video mal Zelenskyj prezentovať počas konferencie YES Ukraine (Yalta European Strategy), čo je každoročné podujatie, zamerané na rozvoj Ukrajiny a jej pozíciu v Európe. Ukrajinský prezident mal mať oficiálny príhovor a video pustiť pri spoločenskej večeri. 

01 - Modified: 2024-04-24 18:56:10 - Feat.: - Title: Získavame podporu, ktorú potrebujeme. Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podpis zákona o pomoci pre Ukrajinu 02 - Modified: 2024-04-24 18:39:26 - Feat.: - Title: Analytik Bednár: Slováci sa vyzbierali na vagóny munície. Nemáme precedens, že Rusko je ochotné jednať o mieri 03 - Modified: 2024-04-24 15:54:16 - Feat.: - Title: Veľký balík peňazí. Biden podpísal zákon o pomoci pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan za takmer 100 miliárd dolárov 04 - Modified: 2024-04-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Rusi hlásia prielom na fronte. Ukrajinská chyba im prihrala kľúčové mesto 05 - Modified: 2024-04-24 09:05:09 - Feat.: - Title: V obave skryl tvár, pravidelne sa sťahujú, aby ich Rusi nevypátrali. Viesť zbrojovku na Ukrajine je nebezpečné
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 08:25