Reuters
StoryEditor

Putinov odkaz: Sýria sa musí zbaviť zahraničnej vojenskej prítomnosti

12.10.2019, 14:53
Autor:
TASRTASR
Vladimir Putin povedal, že ruské ozbrojené sily prítomné v Sýrii sú takisto pripravené odísť z krajiny, len čo nová legitímna sýrska vláda Moskve oznámi, že už nepotrebuje jej pomoc.

Sýria sa musí zbaviť zahraničných vojenských jednotiek, vyhlásil podľa ruských tlačových agentúr ruský prezident Vladimir Putin. Informovala o tom svetová agentúra Reuters.

"Každý, kto je protiprávne na území nejakého štátu, v tomto prípade Sýrie, musí z tohto územia odísť. To platí pre všetky štáty," povedal Putin pre televízie RT (Russia Today), Sky News Arabíja a al-Arabíja v rozhovore, z ktorého pasáže citovali ruské tlačové agentúry.

​Putin tiež povedal, že ruské ozbrojené sily prítomné v Sýrii sú takisto pripravené odísť z krajiny, len čo nová legitímna sýrska vláda Moskve oznámi, že už nepotrebuje jej pomoc.

Na území severovýchodnej Sýrie podniká od stredy inváziu Turecko.

Tvrdí, že cieli len na extrémistov z Islamského štátu a na kurdské milície, ktoré sú podľa Ankary napojené na zakázanú Stranu kurdských pracujúcich (PKK). Tá vedie na území Turecka dlhodobé povstanie.

​Prezident Spojených štátov Donald Trump pred tureckou inváziou nariadil stiahnuť americké jednotky zo severovýchodnej Sýrie a presunúť ich do iných oblastí.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
15. apríl 2024 20:26