Reuters
StoryEditor

Pre Bloombergovu prezidentskú kampaň pracovali väzni. Miliardár tvrdí, že o tom nevedel

25.12.2019, 09:11
Autor:
ČTKČTK
S firmou, ktorá call centra vo väzniciach prevádzkuje, už Bloomberg ukončil spoluprácu.

Volebný tím Michaela Bloomberga, ktorý sa uchádza o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany, využíval na obvolávanie voličov väzňov. Informáciu spravodajského portálu The Intercept kampaň amerického miliardára v utorok potvrdila, zároveň však zdôraznila, že to robila nevedomky.

S firmou, ktorá call centra vo väzniciach prevádzkuje, už Bloomberg ukončil spoluprácu.

Bloombergova kampaň si podľa portálu The Intercept najala cez sprostredkovateľa špecializovanú firmu ProCom, ktorá vybavuje za zákazníkov telefonické hovory.

Svoje call centrá prevádzkuje vo väzniciach v Oklahome. Ženy, ktoré si odpykávali trest v jednej z nich, presviedčali v poslednej dobe po telefóne amerických voličov o kvalitách prezidentského kandidáta Bloomberga.

"Nevedeli sme o tom a nikdy by sme to nepripustili, keby sme to vedeli," uviedla Bloombergova hovorkyňa Julie Woodová.

Volebný tím amerického miliardára sa o call centre vo väznici dozvedel podľa nej až na základe otázok novinárov. "Túto prax nepodporujeme," dodala Woodová a oznámila, že spoluprácu s príslušnou firmou okamžite ukončila.

Kým americká ústava zakazuje otroctvo, trinásty dodatok umožňuje nútiť väzňov k práci ako súčasť ich väzenského trestu, upozornil spravodajský portál BBC.

Bývalý starosta New Yorku Michael Bloomberg oficiálne vstúpil do boja o Biely dom ešte len na konci novembra. Sedemdesiatsedemročný mediálny magnát vtedy vyhlásil, že Spojené štáty si nemôžu dovoliť mať ďalšie štyri roky v čele republikána Donalda Trumpa.

Výhrady mal však aj voči tomu, čo doteraz videl u niektorých demokratických kandidátov. Prezidentské voľby sa budú v USA konať 3. novembra budúceho roka.

Bloomberga prieskumy verejnej mienky zatiaľ neradia medzi favoritov. Najväčšiu podporu v demokratickom tábore má podľa nich bývalý viceprezident Joe Biden nasledovaný senátormi Berniem Sandersom a Elizabeth Warrenovou.

01 - Modified: 2024-04-10 14:37:59 - Feat.: - Title: Trend sa otáča v neprospech Trumpa. Biden si polepšil vo viacerých prieskumoch 02 - Modified: 2022-01-11 10:17:49 - Feat.: - Title: LGBT spolky deťom vymývajú mozgy, povedal kandidát na francúzskeho prezidenta Zemmour 03 - Modified: 2021-07-17 17:42:23 - Feat.: - Title: Skoro polovica obyvateľov Juhu by sa odtrhla od USA, ukazuje prieskum 04 - Modified: 2021-01-02 20:54:35 - Feat.: - Title: Výsledok amerických prezidentských volieb chce zvrátiť 11 senátorov 05 - Modified: 2020-12-01 20:31:06 - Feat.: - Title: Trump požiadal súd vo Wisconsine o zneplatnenie časti hlasov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 09:11