Český prezident Miloš ZemanMAFRA/Dan Materna
StoryEditor

Chcel by som vám zaželať bolesť, povedal Zeman. Kritizoval klimatické "náboženstvo"

26.12.2019, 12:42
Český prezident pochválil vládu za to, že predložila Národný plán investícií na najbližších tridsať rokov.

Vitajte v úspešnej krajine, povedal prezident Miloš Zeman vo svojom vianočnom posolstve. Spomenul najnižšiu mieru nezamestnanosti v Európskej únii. "Chcel by som vám zaželať bolesť," povedal takisto v prejave.

Odkaz na Masaryka

S odkazom na prezidenta T. G. Masaryka hovoril o tom, že myslenie bolí. Poprial ľuďom, aby boli slobodnými osobnosťami, ktoré si vytvárajú vlastný názor, a nenechávali sa manipulovať.

Prezident pochválil vládu za to, že predložila Národný plán investícií na najbližších tridsať rokov. "Trochu ma len zamrzelo, že výstavba jadrových blokov sa v ňom omešká," uviedol Zeman.

Kritizoval pomalosť súdnych či stavebných konaní a rovnako ako pri schvaľovaní štátneho rozpočtu počet daňových výnimiek. Ich počet podľa neho prevýšil tristo miliárd českých korún. Vyslovil sa za to, aby sa aspoň niektoré z nich podarilo redukovať.

Odlíšil sa od predchodcov

Zeman na jeseň  na rokovaní vlády Andreja Babiša, tak aj v Snemovni podporil vládny návrh rozpočtu na budúci rok so schodkom 40 miliárd českých korún, na ktorom sa zhodla koalícia ANO a ČSSD, ktorú tolerujú komunisti.

Z diskusií o klimatických zmenách sa podľa Zemana stalo nové náboženstvo. Nie je si istý, že hlavným zdrojom globálneho oteplenia je činnosť človeka.

"Všimol som si demonštrácie stredoškolákov proti klimatickým zmenám," povedal Zeman.

Želal by si, aby demonštrovali v sobotu a aby v piatok boli v škole. Tak ako každý rok Zeman s vianočným posolstvom vystúpil na sv. Štefana, teda v deň druhého sviatku vianočného, ​​aby zhodnotil udalosti končiaceho roka. Zeman sa tak odlíšil od svojich predchodcov, ktorí prejav prednášali na Nový rok.

01 - Modified: 2024-04-19 21:25:06 - Feat.: - Title: S kontrolami na hraniciach so Slovenskom zatiaľ nepočítame, môže sa to zmeniť, povedal český minister 02 - Modified: 2024-04-19 16:05:21 - Feat.: - Title: Manželia Babišovci sa rozchádzajú. Prajeme si zachovať rodinnú harmóniu, uviedli 03 - Modified: 2024-04-18 21:07:30 - Feat.: - Title: Peter Pavel vyzval Spojené štáty, aby schválili balík pomoci Ukrajine. Republikáni ju blokujú 04 - Modified: 2024-04-17 20:27:48 - Feat.: - Title: Česko a Belgicko chcú, aby Únia zvážila sankcie na Rusko za zasahovanie do volieb 05 - Modified: 2024-04-17 10:02:26 - Feat.: - Title: Český Senát umožnil prijatie nových pravidiel pre zväzky párov rovnakého pohlavia
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 17:28