StoryEditor

Stretnutie cyperských lídrov sa zrušilo pre futbalový spor

13.07.2007, 08:01
Autor:
SITASITA

Cyperskí Turci odvolali vo štvrtok plány na stretnutie s lídrami z gréckej časti ostrova po tom, ako cyperskí Gréci zablokovali priateľský futbalový zápas, ktorý mal v stredu odohrať futbalový tím Cetinkaya cyperských Turkov s britským klubom Luton Town. Predstavitelia cyperských Grékov však podali medzinárodnému futbalovému vedeniu sťažnosť, že zápas by porušil športové embargo voči tureckej časti Cypru, čo bolo príčinou jeho následného zrušenia.
"Strana cyperských Grékov nie je dokonca schopná tolerovať priateľský zápas," povedal poradca prezidenta Severocyperskej tureckej republiky Rasit Pertev. Podľa neho sa za takýchto okolností nedá plánovať stretnutie medzi oboma stranami.
Cyprus je rozdelený na dve časti - medzinárodne uznaný Cyprus na juhu a tureckú republiku na severe, ktorú doteraz uznalo len Turecko. Obe strany sa pred rokom dohodli, že začnú rokovať o znovuzjednotení ostrova, ale zatiaľ vyvinuli v tomto smere minimálnu aktivitu. V utorok líder cyperských Turkov Mehmet Talat prijal pozvanie na stretnutie s prezidentom gréckej časti Tassosom Papadopoulosom.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 10:30