StoryEditor

Čínska provincia Chu-pej hlási vyše sto nových úmrtí v súvislosti s koronavírusom

21.02.2020, 06:31
Autor:
TASRTASR
​V krajine sa infikovalo novým koronavírusom približne 75-tisíc ľudí a stovky ďalších vo vyše 25 iných krajinách.

Počet obetí epidémie nového koronavírusu v Číne stúpol v piatok na 2233 po tom, ako ďalších 115 osôb zomrelo v provincii Chu-pej, ktorá je epicentrom nákazy. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Väčšina úmrtí bola zaznamenaná v provinčnom hlavnom meste Wu-chan, kde sa vírus po prvý raz objavil vlani v decembri.

​V krajine sa infikovalo novým koronavírusom približne 75-tisíc ľudí a stovky ďalších vo vyše 25 iných krajinách.
Zdravotnícke zdroje v provincii Chu-pej uviedli, že evidujú 411 nových prípadov, z toho 319 vo Wu-chane a zvyšok v ďalších mestách.

Čína vo štvrtok vyhlásila, že opäť zmenila metódu sčítavania pacientov infikovaných novým koronavírusom, pričom odteraz bude do tejto štatistiky zahŕňať iba tých pacientov, ktorí boli diagnostikovaní laboratórnymi testami.

Dvaja Austrálčania evakuovaní z výletnej lode Diamond Princess boli medzitým pozitívne testovaní na nový koronavírus, čo vyvolalo otázky o prístupe Japonska, ktoré umožnilo evakuantom voľne sa pohybovať po tom, ako ich negatívne testovali na chorobu COVID-19 vyvolanú koronavírusom.

Plavidlo je za karanténnych podmienok ukotvené v japonskom prístave Jokohama od začiatku februára.

"Máme dvoch ľudí, ktorí sú pozitívni na COVID-19 a majú miernu formu choroby," uviedla Dianne Stephensová, predstaviteľka zdravotníckych úradov austrálskeho Severného teritória.

Približne 164 Austrálčanov dostalo povolenie opustiť loď a boli prevezení do karanténnych zariadení na severe Austrálie.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 09:55