StoryEditor

Čím je Klaus pre Slovákov zaujímavý? Anketa

09.01.2008, 23:00

Kamil Peteraj, textár a básnik:
Je to určite suverénne najrozumnejší český politik posledného obdobia, ktorý prispel k tomu, že vzťahy medzi našimi národmi sú veľmi pozitívne. História bezpochyby zhodnotí, že sa maximálnou mierou pričinil o to, aby utíchli mnohé hlúpe nedorozumenia na jednej alebo druhej strane, ktoré vyvolávali rôzni populisti.

Ján Kocian, tréner slovenskej futbalovej reprezentácie:
Česko--slovenské vzťahy by mali byť na úrovni zodpovedajúcej historickému faktu, že sme dlhé roky patrili k sebe. Myslím si, že pri súčasnom trende, keď je celá Európa otvorená, sú nám Česi predsa len najbližší. K takejto návšteve by sme nemali byť ľahostajní, keďže určite aj Klaus má za sebou nejakú históriu v politike. Mňa osobne teší, že obaja prezidenti budú aj v Topoľčiankach, odkiaľ prakticky pochádzam.

Ivan Oravec, predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory:
Klausa považujem za prezidenta našej najbližšej a najspriaznenejšej susednej krajiny. Takú váhu tejto návšteve aj prisudzujem.

Pavel Traubner, prednosta neurologickej kliniky v Bratislave:
Pre Slovákov je Klaus zaujímavý v prvom rade tým, že je prezident krajiny, ktorá je nám najbližšia nielen geograficky, ale aj emocionálne. Navyše hospodárske a politické vzťahy s Českou republikou po vstupe našich krajín do Európskej únie sú nesmierne dôležité. Domnievam sa, že je preto potrebné ich hlavu štátu adekvátnym spôsobom rešpektovať.

Ľuboš Fellner, riaditeľ cestovnej kancelárie Bubo Travel Agency:
Klausa mám osobne veľmi rád. Myslím si, že Česi mali na prezidentov väčšie šťastie, ako doteraz malo Slovensko. Podobne ako Václav Havel je Klaus veľká osobnosť. Páči sa mi na ňom, že hráva tenis a je pravičiar, aj keď jeho osobný život nepovažujem za veľmi pravicový, ale to už je možno vec českej nátury. Klaus je však určite zaujímavá osobnosť a kultúrny človek.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 15:15