Na Slovensku sa doposiaľ výskyt ochorenia COVID-19 nepotvrdil. Všetkých 195 preverených vzoriek bolo negatívnych. V utorok o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, ktoré zároveň prízvukuje, že situáciu monitoruje a operatívne reaguje preventívnymi opatreniami. „V praxi sú nastavené opatrenia a všetky zapojené rezortné zložky navzájom úzko spolupracujú. V súvislosti s novým koronavírusom bol zriadený krízový štáb, ktorý všetky ďalšie kroky precizuje na pravidelných zasadnutiach,“ uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. Štát spustil informačnú kampaň vo verejnoprávnej televízii a rozhlase. MZ SR a Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR kontinuálne komunikujú aj prostredníctvom sociálnych sietí a domovských webových portálov. Niekoľko týždňov sú zriadené infolinky a e-mailový kontakt [email protected], kde epidemiológovia nepretržite odpovedajú na otázky verejnosti. Všetky informácie sú k dispozícii na stránke MZ SR. Na hraničných priechodoch s Rakúskom sa realizujú kontroly a ľudia, ktorí prichádzajú na Slovensko, dostávajú informačné letáky od ÚVZ SR s praktickými informáciami a radami o koronavíruse. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR rozposiela všetkým ľuďom, ktorí prichádzajú na územie Slovenska, SMS správy s praktickou informáciou v oblasti koronavírusu. Aj slovenské mestá zavádzajú preventívne opatrenia na ochranu obyvateľstva. Magistrát v Bratislave napríklad dal komplexne dezinfikovať všetky vozidlá MHD, vydal pokyn na pripravenosť členov mestského krízového štábu, dal nakúpiť hygienické a dezinfekčné prostriedky pre zamestnancov a nariadil obmedzenie návštev v zariadeniach pre seniorov v správe mesta pre osoby, ktoré v poslednom čase navštívili oblasť s potvrdeným výskytom COVID-19. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Bratislavy Matúš Vallo.TASR
StoryEditor

Nový koronavírus si vyžiadal už viac než tritisíc mŕtvych, počet nákaz klesá

05.03.2020, 06:43
Autor:
TASRTASR
Celkový počet nakazených osôb sa v Číne podľa najnovších údajov od začiatku epidémie vyšplhal na viac ako 80-tisíc.

Už viac než 3000 obetí na životoch si v Číne vyžiadal nový koronavírus SARS-COV-2. Celkový počet nových potvrdených prípadov nákazy tam však aj naďalej klesá.

​S odvolaním sa na štvrtkové údaje čínskych úradov o tom informovala agentúra AP.

Celkový počet nakazených osôb sa v Číne podľa najnovších údajov od začiatku epidémie vyšplhal na 80 409, z toho 3012 ochoreniu podľahlo.

Infekčnému ochoreniu COVID-19 podľahlo v Číne za posledných 24 hodín 31 osôb, pričom potvrdených bolo 139 nových prípadov nákazy. Všetky nové prípady okrem piatich boli zaznamenané v provincii Chu-pej, ktorá je považovaná za epicentrum šírenia nového koronavírusu.

Zatiaľ čo miestne nemocnice v Chu-peji prijali 134 nových pacientov, v celej krajine bolo po vyliečení zo zdravotníckych zariadení prepustených 1923 ľudí.

01 - Modified: 2024-04-18 07:37:16 - Feat.: - Title: Čína a Indonézia by podporili plné členstvo Palestíny v OSN 02 - Modified: 2024-04-18 04:56:52 - Feat.: - Title: Šéf NASA varuje pred čínskou vojenskou prítomnosťou vo vesmíre 03 - Modified: 2024-04-17 17:49:44 - Feat.: - Title: Prichádza obchodná vojna? Protekcionizmus Číny a Európskej únie do nej môže prerásť 04 - Modified: 2024-04-17 13:11:05 - Feat.: - Title: Biden vyzýva na trojnásobné zvýšenie ciel na čínsku oceľ a hliník. Čína narúša hospodársku súťaž, znie z USA 05 - Modified: 2024-04-17 09:39:43 - Feat.: - Title: Rokovací stôl je jediným východiskom z ukrajinskej krízy, reaguje čínska diplomacia na Scholza
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 20:29