Reuters
StoryEditor

Vyhlásenie karantény v štáte New York nie je nevyhnutné, tvrdí Trump

29.03.2020, 22:02
Autor:
TASRTASR
Americká vláda sa snaží opatreniam ktoré boli zavedené v snahe spomaliť šírenie vírusu, zmierniť v tých oblastiach krajiny, ktoré nie sú nákazou vážne zasiahnuté.

Americký prezident Donald Trump v nedeľu povedal, že vyhlásenie karantény v štátoch New York, New Jersey a Connecticut "nebude nevyhnutné", informovala na svojej webovej stránke stanica BBC.

Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v týchto oblastiach vydali výstrahy v oblasti cestovania. Obyvatelia majú v období najbližších dvoch týždňov obmedziť cestovanie len na nevyhnutné prípady.

​Prezident ešte v sobotu uviedol, že uvažuje o vyhlásení "karantény" v celom štáte New York a v priľahlých oblastiach, aby tamojší obyvatelia nešírili nový koronavírus do ostatných častí USA.

V štáte New York zaznamenali už 965 úmrtí a viac ako 52-tisíc prípadov nákazy.

Expert na infekčné ochorenia Anthony Fauci povedal, že v Spojených štátoch môže na následky pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 zomrieť viac ako 100-tisíc ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

Americká vláda sa snaží opatreniam ktoré boli zavedené v snahe spomaliť šírenie vírusu, zmierniť v tých oblastiach krajiny, ktoré nie sú nákazou vážne zasiahnuté.

Fauci, ktorý je riaditeľom Národného inštitútu pre alergie a infekčné choroby (NIAID), podľa svojich slov takéto zmiernenie opatrení podporí len v tom prípade, že sa bude vykonávať viac testov s cieľom kontrolovať tieto oblasti.

​V Spojených štátoch je nakazených približne 125.000 ľudí a viac ako 2200 ochoreniu COVID-19 podľahlo.

Prezident Trump sa usiloval dosiahnuť znovuotvorenie amerického hospodárstva v období do Veľkej noci (12. apríla).

Experti z oblasti zdravotníctva však varujú, že v tých mestských oblastiach, ktoré sú vážne zasiahnuté nákazou, je na podniknutie takýchto krokov ešte príliš skoro.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 12:36