StoryEditor

Rakúsko sa pripravuje na turistickú sezónu. Klienti sú ale veľkým otáznikom

01.05.2020, 15:57
Rakúsko otvorí 29. mája po jedenástich týždňoch opäť svoje hotely a penzióny. Otázkou však zostáva, či zahraniční turisti vôbec dorazia.

Dva a pol mesiaca, ktoré sa do histórie turizmu v Alpách zapíšu čiernym písmom. Rakúska vláda uzavrela v pondelok 16. marca v štyroch spolkových krajinách z dôvodu koronavírusovej pandémie hotely i všetky ďalšie ubytovacie kapacity. Hostia uprostred zimnej sezóny hromadne opúšťali lyžiarsku veľmoc.

O šesť týždňov neskôr dostáva turistický priemysel opäť zelenú. Spolkový kancelár Sebastian Kurz oznámil, že hotely a apartmány sa úderom štvrtkovej polnoci 28. mája opäť sprístupnia návštevníkom.

​Úľava v brandži je veľká, o eufórii sa ale rozhodne hovoriť nedá. Ani samotní Rakúšania pôsobiaci v turistickom sektore často presne nevedia, ako sa majú s vzniknutou situáciou vyrovnať.

"Bohužiaľ, nemôžem k tomu nič bližšie povedať. Politici pre túto chvíľu prišli so skromnými, značne nekonkrétnymi opatreniami," vysvetľuje tlačový hovorca jedného z veľkých turistických spoločností v alpskom regióne...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 03:52