StoryEditor

Trump zaútočil na Busha: Nevystúpil proti najväčšiemu hoaxu v dejinách Ameriky

04.05.2020, 10:40
Autor:
TASRTASR
Americký prezident Donald Trump kritizoval exprezidenta Georgea W. Busha za to, že ho počas impeachmentu nepodporil.

Americký prezident Donald Trump v nedeľu slovne zaútočil na bývalého prezidenta Georgea W. Busha, ktorý vo videu vyzval na súcit a súdržnosť počas pandémie koronavírusu.

Bush povedal, že je potrebné dať bokom straníckosť a rozdiely v politických názoroch.

Bush, ktorý je tak ako Trump členom Republikánskej strany, prirovnal vo videu krízu okolo ochorenia COVID-19 k útokom z 11. septembra 2001.

Klip zverejnilo v sobotu Prezidentské centrum Georgea W. Busha, informovala tlačová agentúra AFP.

Bush vyzval na prejavenie súcitu

Teroristické útoky siete al-Káida na pôde USA sa odohrali len niekoľko mesiacov po nástupe Busha do prezidentského úradu v Bielom dome.

"Po útokoch z 11. septembra som bol svedkom, ako tomu veľký národ jednotne vzdoroval, ctil si odvážnych, trúchlil s trúchliacimi a chopil sa nevyhnutých nových povinností," povedal Bush a v pozadí sa odvíjali archívne zábery.

Bush (73) uviedol, že je presvedčený, že "duch obetovania sa" nevymizol, a vyzval na prejavenie súcitu, keď Spojené štáty zápasia so šíriacim sa novým koronavírusom.

"Pamätajme na to, aké malé sú naše názorové rozdiely tvárou v tvár tejto spoločnej hrozbe," vyhlásil Bush a dodal: "V konečnom dôsledku nie sme stranícki bojovníci, sme ľudské bytosti."

Trump reagoval

Exprezident doplnil, že Američania by mali "pamätať na to, že vcítenie sa do druhého, pochopenie a prostá láskavosť sú základným, mocným nástrojom pri celonárodnom zotavovaní".

Trump ako človek, ktorého pravidelne kritizujú za nedostatok pochopenia a súcitu, sa zrejme cítil byť terčom exprezidentovho posolstva.

V nedeľu ráno potom Trump na Twitteri zareagoval: "Mimochodom, oceňujem odkaz bývalého prezidenta Busha, ale kde bol so svojou výzvou na odloženie straníckeho boja počas impeachmentu voči mne? Nikde sa neobjavil a nevystúpil proti najväčšiemu hoaxu v dejinách Ameriky!"

01 - Modified: 2024-04-26 18:41:13 - Feat.: - Title: Som šťastný, že budem debatovať s Trumpom, vraví Biden. Naplánované sú zatiaľ tri prezidentské duely 02 - Modified: 2024-04-26 09:28:55 - Feat.: - Title: Trump poslal odkaz Orbánovi: Prebieha epický boj za oslobodenie našich krajín 03 - Modified: 2024-04-25 19:50:57 - Feat.: - Title: Porota v Trumpovom procese vypočula prvé svedectvo o platbe pornoherečke, vypovedal šéf bulváru 04 - Modified: 2024-04-25 16:59:57 - Feat.: - Title: Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu. Ten tvrdí, že ho na proces nepustili 05 - Modified: 2024-04-25 16:00:00 - Feat.: - Title: Trumpova bulvárna odysea. Jeho verní z neho robili supersamca, súperov likvidovali
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 05:21