Milwaukee BucksReuters
StoryEditor

Tím NBA Milwaukee na protest bojkotoval duel, zámorské ligy odložili zápasy

27.08.2020, 08:05
Autor:
TASRTASR
Hráči Milwaukee nenastúpili na piaty duel štvrťfinále Východnej konferencie play off a vyjadrili tak svoj protest po tom, čo policajti postrelili 29-ročného Afroameričana Jacoba Blakea v americkom meste Kenosha.

Viaceré zámorské profesionálne športové súťaže odložili svoje zápasy, ktoré boli naplánované v noci na štvrtok SELČ. Rozhodli sa tak po tom, ako basketbalisti Milwaukee Bucks bojkotovali svoj duel v NBA na protest proti streľbe na Jacoba Blakea.

Vedenie NBA následne odložilo nočné stretnutia Milwaukee - Orlando Magic, Houston Rockets - Oklahoma City Thunder a Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers.

​Zo solidarity ich nasledovali aj futbalová MLS, bejzbalová MLB a ženská basketbalová WNBA, ktoré rovnako odložili zápasy naplánované v noci na štvrtok SELČ.

"NBA a Hráčska asociácia oznamujú, že vzhľadom na rozhodnutie Milwaukee Bucks nenastúpiť na zápas proti Orlandu sú dnešné zápasy odložené," uvádza sa v stanovisku basketbalovej profiligy, ktorá bude hľadať nové termíny duelov.

Hráči Milwaukee nenastúpili na piaty duel štvrťfinále Východnej konferencie play off a vyjadrili tak svoj protest po tom, čo policajti postrelili 29-ročného Afroameričana Jacoba Blakea v americkom meste Kenosha. "Už nás nebaví to zabíjanie a nespravodlivosť," reagoval na policajné násilie rozohrávač tímu George Hill. Hráči Bucks nenastúpili na palubovku pred zápasom, ktorý mal odštartovať o 22.00 SELČ.

Predstavitelia NBA tak išli zistiť čo sa deje do ich šatne a dozvedeli sa správu o bojkote. Následne počas rozcvičky opustili ihrisko aj hráči Magic a neskôr i rozhodcovia.

Vzápätí reagovala odkladom nočných stretnutí aj futbalová MLS. Futbalisti zo zápasov Atlanta United - Inter Miami, FC Dallas - Colorado, Portland - San Jose, Real Salt Lake - LAFC a LA Galaxy - Seattle sa rozhodli zo solidarity nehrať. Stihol sa uskutočnil iba duel Orlando City - Nashville SC (3:1).

Podobne reagovali aj predstavitelia ženskej WNBA, ktoré takisto odložili svoje stretnutia. Naopak, v hokejovej NHL sa odohrali všetky tri zápasy.
Mesto Milwaukee sa rovnako ako Kenosha nachádza v štáte Wisconsin. Pri protestoch po incidente zahynuli dvaja ľudia.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-15 12:35:28 - Feat.: - Title: Potýčka v gruzínskom parlamente. Opozičný poslanec udrel člena vlády kvôli zákonu o zahraničných agentoch 03 - Modified: 2024-04-06 17:53:27 - Feat.: - Title: Švajčiarski farmári pred budovou vlády na protest pohodili ovce usmrtené vlkmi. Žiadajú od štátu akciu 04 - Modified: 2024-03-30 20:57:40 - Feat.: - Title: Státisíce ľudí v uliciach Londýna. Na proteste zadržali podozrivého z priestupku spojeného s terorizmom 05 - Modified: 2024-03-30 17:14:31 - Feat.: - Title: Búrlivý propalestínsky protest v Pakistane: Dav skandoval protiizraelské heslá a vyvolal požiar v reťazci KFC
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 12:08