Twitter
StoryEditor

Ameriku ochráni iba Trump. Ak nevyhrá, príde ďalší 11. september, tvrdí neter Usámu bin Ládina

13.09.2020, 00:00
Autor:
dttdtt
Núr bin Ládinová v prvom rozhovore uviedla, že USA sú už od detstva blízkej jej srdcu.

Ak demokrat a niekdajší viceprezident Joe Biden zvíťazí v jesenných prezidentských voľbách, môže v USA dôjsť k útokom pripomínajúcim 11. september 2001.

Vo svojom vôbec prvom rozhovore to vyhlásila Núr bin Ládinová, ktorej strýko Usáma mal útok na Svetové obchodné centrum v New Yorku a ďalšie miesta v USA na svedomí.

Ameriku môže podľa bin Ládinovej ochrániť iba prezident Donald Trump.

"Islamskému štátu sa za vlády Baracka Obamu a Joea Bidena darilo, čo viedlo k jeho príchodu do Európy," vyhlásila pre denník New York Post 33-ročná Núr bin Ládinová, ktorá je dcérou Usámovho staršieho brata a podnikateľa Jeslama.

Bin Ládinová žije a pracuje vo Švajčiarsku, kde sa tiež narodila.

V rozhovore uviedla, že USA sú už od detstva blízkej jej srdcu, v ktorom sa cíti byť čiastočne Američankou.

V jesenných voľbách by jednoznačne podporila Trumpa. "Trump ukázal, že chráni Ameriku aj Európu vyhladením teroristov ešte predtým, než dostanú šancu zaútočiť," domnieva sa bin Ládinová.

V rozhovore označila nadchádzajúce hlasovanie za najdôležitejšie za generáciu. "Som zástancom Trumpa od chvíle, kedy v roku 2015 oznámil svoju prvú kandidatúru. Sledovala som ho a obdivujem odhodlanie tohto muža," vyhlásila.

"Musí byť znovu zvolený. Je to životne dôležité nielen pre budúcnosť USA, ale celej západnej civilizácie," dodala bin Ládinovej.

Hoci Trumpa podporuje iba 18 percent Švajčiarov, bin Ládinová sa k nemu otvorene hlási a na sociálnych sieťach zdieľa fotografie, kde má na hlave šiltovku s jeho volebným heslom "Urobme Ameriku znova skvelou".

Bin Ládinová tiež uviedla, že má rada konzervatívne médiá, napríklad stanicu Fox News.

"Keď sa pozriete na mnoho teroristických útokov, ktorým Európa za posledných 19 rokov čelila, zistíte, že radikálny islam úplne prenikol do našej spoločnosti a otriasol nami v základoch. Je veľmi znepokojujúce, že ľavica v USA sa spojila s ľuďmi, ktorí túto ideológiu zdieľajú," vyhlásila bin Ládinová.

Komu sa v USA nepáči, nech odíde

V rozhovore sa totiž okrem Bidena oprela aj do minnesotskej kongresmanky Ilhan Omarovej. "V Amerike sú teraz ľudia ako Ilhan Omarová, ktorí túto krajinu aktívne nenávidia," rozohnila sa. "Je to česť, odísť do USA a využiť všetky príležitosti. Ak túto krajinu toľko nenávidia, tak prečo neodídu?" Dodala.

Bin Ládinová tým narážala na skutočnosť, že kongresmanka Omarova predtým požiadala sudcu o súcit s deviatimi mužmi obvinenými zo zámeru pridať sa k bojovníkom Islamského štátu.

Bin Ládinová sa na rozdiel od svojej sestry Wafah, ktorá je popovou speváčkou, na verejnosti príliš neukazuje. Vyštudovala obchodnú administratívu na univerzite v Ženeve a obchodné právo na univerzite v Londýne. Pracovala v rôznych startupoch a teraz píše knihu analyzujúcu prvých dvadsať rokov 21. storočia.

01 - Modified: 2024-04-25 13:32:24 - Feat.: - Title: Rozpory vo vnútri Kongresu USA kvôli pomoci Ukrajine. Čo spôsobilo obrat v názore amerických republikánov? 02 - Modified: 2024-04-25 13:01:51 - Feat.: - Title: Rast americkej ekonomiky v prvom štvrťroku prekvapivo zvoľnil na 1,6 percenta 03 - Modified: 2024-04-25 11:06:08 - Feat.: - Title: Na propalestínskych protestoch na univerzite v Los Angeles zadržali vyše 90 ľudí 04 - Modified: 2024-04-25 05:40:10 - Feat.: - Title: Snemovňa v Arizone odhlasovala zrušenie interrupčného zákona z roku 1864 05 - Modified: 2024-04-25 04:52:47 - Feat.: - Title: Dôležitý je dialóg. Blinken vyzýva, aby USA a Čína riešili svoje spory
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 16:39