Reuters
StoryEditor

Ak ma porazí najhorší kandidát všetkých čias, opustím krajinu, vyhlásil Trump

17.10.2020, 21:38
Autor:
waswas
Americký prezident Donald Trump označil svojho protivníka v boji o prezidentský úrad Joea Bidena za najhoršieho kandidáta v histórii.

"Kandidovať proti tomu najhoršiemu kandidátovi na prezidenta v histórii na mňa vyvíja tlak," vyhlásil najprv s vážnou tvárou Donald Trump, ktorý v prezidentských voľbách obhajuje svoju pozíciu.

"Dokážete si predstaviť, že by som prehral? Celý môj život, čo by som asi tak robil? Nebudem sa cítiť dobre, možno opustím krajine, neviem," žartoval a pobavil tak svojich priaznivcov, ktorí sa zúčastnili Trumpovho volebného meetingu v meste Macon v americkej Georgii.

Trump síce možno žartoval o prehre s Bidenom, každopádne posledné prieskumy medzi voličmi mu veľa dôvodov pre žartovanie nedávajú.

Nenávisť voči Bidenovi

Biden mal v prieskumoch volebných preferencií naprieč USA navrch už zhruba o desať percentuálnych bodov a podľa niektorých výsledkov by mohol pomýšľať na víťazstvo aj v takej bašte republikánov, akou je Texas.

Lenže všetci si pamätajú prezidentské voľby v roku 2016, kedy taktiež viedla v predvolebných prieskumoch demokratka Hillary Clintonová a nakoniec ju v rozhodujúcich štátoch tesne porazil Donald Trump a na prekvapenie mnohých sa stal nakoniec prezidentom USA on.

Trump kritizuje Bidena za veľa vecí. Pred pár dňami zdieľal na Twitteri kontroverzný článok o synovi Bidena. Písalo sa v ňom, že Hunter Biden pred rokmi inicioval stretnutie zástupcu ukrajinskej energetickej spoločnosti Burisma so svojím otcom, a to v čase, keď bol Joe Biden viceprezidentom USA.

Krátko potom, kedy Trump článok o Hunterovi Bidenovi zdieľal, Facebook obmedzil šírenie príspevku, pokiaľ neskončí proces overovania. Twitter zdieľanie odkazu úplne zablokoval.

Trump naletel na satiru

Reakciu sociálnych platforiem Trump tvrdo skritizoval a obvinil ich, že sa správajú ako "tretia ruka" demokratov.

V roztrpčení potom zdieľal článok servera The Babylon Bee, v ktorom sa písalo, že Twitter kvôli zdieľaniu textu o Joe Bidenovi vypol celú sociálnu sieť. Išlo však o satirický text k celej situácii a Trump naletel, keď pokladal žart za pravdivú informáciu.

V článku sa píše, že akonáhle CEO Twitteru Jack Dorsey zbadal, ako jeden účet za druhým zdieľa jeden obzvlášť zlý príbeh, uvedomil, že musí okamžite konať.

V boxe s nápisom "Rozbiť v prípade zlej publicity pre demokratov" našiel kladivo pre ničenie serverov Twitteru a roztrieskal každý počítač, ktorý v zázemí spoločnosti našiel.

01 - Modified: 2024-04-25 19:50:57 - Feat.: - Title: Porota v Trumpovom procese vypočula prvé svedectvo o platbe pornoherečke, vypovedal šéf bulváru 02 - Modified: 2024-04-25 16:59:57 - Feat.: - Title: Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu. Ten tvrdí, že ho na proces nepustili 03 - Modified: 2024-04-25 16:00:00 - Feat.: - Title: Trumpova bulvárna odysea. Jeho verní z neho robili supersamca, súperov likvidovali 04 - Modified: 2024-04-23 21:54:52 - Feat.: - Title: "O ňom iba pozitívne". Exšéf bulvárneho denníka na súde opísal tajnú spoluprácu s Trumpovou kampaňou 05 - Modified: 2024-04-23 20:11:07 - Feat.: - Title: Experti krotia Zelenského nadšenie. Kľúčové otázky o americkej pomoci sú dve: Kedy a ako sa prejaví?
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 06:32