Reuters
StoryEditor

Trumpovi priaznivci obkľúčili na diaľnici autobus Bidenovej kampane. Milujem Texas, reagoval prezident

01.11.2020, 20:01
Autor:
ČTKČTK
Podľa Bidenovho tímu sa snažili prezidentovi prívrženci autobus zastaviť a dokonca ho vytlačiť z diaľnice.

Priaznivci republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa obkľúčili v piatok na diaľnici v Texase autobus, ktorý patrí tímu demokratického kandidáta Joea Bidena, a v jednej chvíli sa ho údajne snažili aj vytlačiť z vozovky.

Napísal to dnes britský denník The Guardian s odvolaním sa na oznámenie Bidenovej kampane.

Trump na twitteri zdieľal jedno z videí idúceho autobusu vedľa áut jeho podporovateľov sa slovami "Milujem Texas!".

Na sociálnych sieťach sa objavila séria videí, na ktorých sú vidieť vozidlá s protrumpovskými vlajkami, ako idú zo všetkých strán autobusu, ktorý nesie logá a slogany Bidenovej kampane.

Prenasledujú ho po celej krajine

Podľa demokratovho tímu sa snažili prezidentovi prívrženci autobus zastaviť a dokonca ho vytlačiť z diaľnice. Demokratický člen texaskej dolnej komory Rafael Anchía a ďalšie pozorovatelia potom uviedli, že niektorí z nich boli ozbrojení.

Posádka autobusu následne zavolala políciu, ktorá po príchode odprevadila vozidlo do jeho cieľa. Podľa miestnych médií bolo do incidentu zapojených 12 vozidiel, ktoré autobus prenasledujú po celej krajine a pri takmer každej z jeho zastávok pokrikujú v okolí protibidenovské hesla.

Zrušili akciu

Demokrati v Texase kvôli incidentu na diaľnici zrušili v piatok jednu zo svojich predvolebných akcií. Pri idúcom autobuse sa totiž v jednej chvíli dve z áut zrazili a nebolo jasné, či išlo o dohodu alebo o eskaláciu. "Protrumpovskí protestujúci nanešťastie vyhrotili (situáciu) ďaleko za bezpečné hranice," napísala Texaská demokratka Sheryl Coleová.

Prezident Trump svojím vyjadrením na twitteri však zdanlivo vyslovil činnosti skupiny svojich zástancov podporu.

Texas je po desaťročia tradičná republikánska bašta, v posledných rokoch však prechádza zmenami v skladbe obyvateľstva a stále viac sa prikláňa k demokratom. Podľa prieskumov Trump v tomto štáte vedie, avšak znateľne menej ako o deväť percentuálnych bodov, o ktoré tam pred štyrmi rokmi porazil svoju vtedajšiu súperku Hillary Clintonovú.

01 - Modified: 2024-04-16 21:55:15 - Feat.: - Title: Proces s Trumpom: šesť porotcov zložilo prísahu, výber ďalších pokračuje 02 - Modified: 2024-04-16 05:16:58 - Feat.: - Title: Bidenovci zverejnili daňové priznanie, zarobili vyše 600-tisíc dolárov 03 - Modified: 2024-04-15 20:07:28 - Feat.: - Title: Americký prezident Biden prijal v Oválnej pracovni českého premiéra Fialu 04 - Modified: 2024-04-15 13:52:58 - Feat.: - Title: V New Yorku začína proces s Trumpom, aj v prípade viny by sa stále mohol stať prezidentom 05 - Modified: 2024-04-15 07:33:13 - Feat.: - Title: Trump sa postaví pred súd v trestnom konaní ako prvý exprezident v dejinách USA
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
17. apríl 2024 11:29