Reuters
StoryEditor

Záhada pokračuje, v Kalifornii sa objavil a zase zmizol neznámy monolit

04.12.2020, 13:26
Autor:
redred
Po Utahu a Rumunsku je Kalifornia tretím miestom, kde sa tajomný predmet objavil a zakrátko zmizol.

Záhada, ktorú odštartoval nález a následné zmiznutie tajomného lesklého kovového kvádra v americkom Utahu, má pokračovanie. Potom, čo sa podobný objekt objavil a zmizol v Rumunsku, sa situácia opakuje - v Kalifornii. Podobný predmet našli v stredu turisti v parku Atascadero medzi San Franciscom a Los Angeles. Vo štvrtok už bol preč.

Tiež pôvod tohto monolitu zahaľuje tajomstvo, píše agentúra AP.

Existuje podozrenie

Tentoraz išlo o trojboký hranol a existuje podozrenie, kto stojí za jeho zmiznutím. Zjavne ho strhla skupina mladých mužov, ktorá cestovala päť hodín z juhu, aby ho odstránila, uviedla radnica mesta Atascadero na Facebooku.

Na internete sa podľa AP objavilo aj video, na ktorom sú vidieť muži, ako za pokriku "Kristus je kráľ" a "Amerika na prvom mieste" monolit strhávajú. Jeden z nich pritom utrúsi: "Nechceme nelegálnych votrelcov z Mexika alebo kozmického priestoru." Muži vraj potom nahradili hranol dreveným krížom, ktorý následne tiež zmizol. Samotný hranol podľa portálu Vice odtiahli.

"Sme nahnevaní, že títo mladí muži cítili potrebu ísť päť hodín do našej komunity a monolit zdemolovať," reagovala starostka mesta Heather Morenová. "Monolit bol niečo unikátne a zábavné v inak stresujúcich časoch," dodala.

Záhadný objekt sa najprv objavil minulý týždeň v Utahu. Viac ako tri a pol metra vysoký kovový kváder objavila medzi skalami posádka vrtuľníka pri sčítaní oviec tlstorohých. Informácie o tajomnom objekte okamžite vyvolali rozruch a mnoho špekulácií o tom, odkiaľ sa objekt vzal.

Návštevníci z vesmíru alebo fanúšik sci-fi?

Podľa niektorých ho mohli umiestniť do púšte návštevníci z vesmíru, podľa iných to mohol byť fanúšik sci-fi filmu 2001: Vesmírna odysea Stanleyho Kubricka, v ktorom sa objavujú podobné čierne predmety vytvorené neznámym mimozemšťanom. Prevládol však názor, že je to dielo doteraz neznámeho umelca.

​Na odľahlé miesto sa vzápätí vypravilo mnoho nadšencov, ktorí pri kvádri pózovali a fotili sa s ním. Onedlho však objekt zmizol. Neskôr dvaja muži venujúci sa extrémnym športom povedali, že ho spolu s ďalšími strhli a odviezli, pretože mali obavy o osud tamojšej prírody, napísala AP. Úrady sa totiž sťažovali, že návštevníci ničia automobilmi krajinu a zanechávajú za sebou neporiadok.

Nasledovali podobné správy z rumunského regiónu Neamt. Podobný kovový objekt sa tam objavil na jednom kopci, avšak aj on rýchlo zmizol. Takisto jeho pôvod zostáva neznámy.

01 - Modified: 2020-11-24 13:31:15 - Feat.: 0 - Title: V odľahlých skalách Utahu našla posádka vrtuľníka podivný predmet. Lesklý monolit vyzerá ako zo sci-fi filmu
01 - Modified: 2024-04-11 11:52:34 - Feat.: - Title: IKEA má problém. Organizácia Greenpeace obvinila firmu z účasti na odlesňovaní rumunských pralesov 02 - Modified: 2024-04-10 11:26:18 - Feat.: - Title: Za humnami je Rus. Obria základňa urobí z Rumunska aliančnú veľmoc 03 - Modified: 2024-03-31 08:46:41 - Feat.: - Title: Nie sú to len tínedžeri. Kalifornia zvyšuje minimálnu mzdu pre pracovníkov rýchleho občerstvenia 04 - Modified: 2024-03-31 05:40:42 - Feat.: - Title: Bulharsko a Rumunsko sú bližšie k Únii. Vstúpili do schengenského priestoru, má to však obmedzenia 05 - Modified: 2024-03-30 11:13:22 - Feat.: - Title: Bulharsko a Rumunsko čiastočne vstupujú do schengenskej bezvízovej zóny
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 11:28