StoryEditor

Ukrajinský občania hlasujú v parlamentných voľbách

30.09.2007, 12:34
Autor:
SITASITA
Obyvatelia Ukrajiny začali v nedeľu ráno hlasovať v predčasných parlamentných voľbách s cieľom ukončiť dlhodobú politickú krízu v krajine.

Volebné miestnosti otvorili o 7:00 miestneho času (6:00 SELČ) a hlasovanie potrvá do 22:00 (21:00 SELČ). Prvé výsledky prieskumov medzi voličmi majú zverejniť hneď po skončení hlasovania, predbežné oficiálne výsledky by mali byť známe v pondelok. Očakáva sa, že volebná účasť dosiahne okolo 60 percent.

Podľa očakávaní sa stane víťazom nedeľňajších volieb Strana regiónov terajšieho premiéra Viktora Janukovyča. Nepredpokladá sa však, že voľby skutočne ukončia krízu ukrajinskej politickej scény, keďže ich výsledky sa zrejme nebudú výrazne líšiť od výsledkov predchádzajúcich volieb a nevzíde z nich jasný víťaz. Podľa prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnil Kyjevský medzinárodný inštitút sociológov, získa premiérova strana približne 33 percent hlasov. Na druhom mieste by mal skončiť Blok Julie Tymošenkovej (BJUT) s 23 percentami a na treťom strana blízka prezidentovi Viktorovi Juščenkovi Naša Ukrajina-Ľudová sebaobrana s približne 12 percentami hlasov.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
05. máj 2024 09:42