Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook

Ak ste niekedy navštívili nejaké trhovisko s divokými živými zvieratami, napríklad v Číne, ale aj inde v Ázii, máte ten obrázok najskôr stále pred očami: vydesení psi v narvaných klietkach, zavesených vo výške očí, hady všetkých hrúbok i dĺžok, netopiere, škorpióni, potkany a ďalšie a ďalšie zvieratá, ktorých mená sa vám možno ani nevybavili. Všetky boli k dispozícii na mäso alebo na použitie v tradičnej medicíne.

Okolie zmáčané krvou, splaškami a posiate zvyškami vnútorností. Nebol to nijako vábny pohľad.

Zároveň však dobre dokumentoval hojne rozšírenú, hoci nie celkom spravodlivú tézu, že Ázijci skonzumujú všetko, čo sa hýbe.

Iste, súvisí to s tradíciami, geografiou i kultúrou. Napríklad čínska kuchyňa je povestná kulinárskou rozmanitosťou, čo je dané v prvom rade výraznou šírkou tamojšej flóry i fauny i historickou potrebou nachádzať proteíny tam, kde boli práve k dispozícii.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Do konca súťaže zostáva

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.