StoryEditor

Rusi poslali viac ako milión otázok pre prezidenta Putina

17.10.2007, 15:15
Autor:
SITASITA

Rusi zaslali viac ako 1 milión otázok pred každoročnou televíznou reláciou otázok a odpovedí s prezidentom Vladimirom Putinom. V stredu, deň pred reláciou, o tom informovali štátne vysielacie spoločnosti. Štvrtková relácia bude pre Putina už šiestou od jeho nástupu do úradu v roku 2000, momentálne ruskú spoločnosť zamestnáva otázka jeho plánov po skončení druhého funkčného obdobia na budúci rok, keďže podľa ústavy na poste prezidenta zotrvať nemôže.
Relácia, ktorú vysielajú štátne televízne kanály a rozhlasové stanice, zvyčajne trvá niekoľko hodín, minulý rok Putin za tri hodiny zodpovedal viac ako 50 otázok. Vzorka otázok uvedených na webovej stránke vytvorenej vysielacími spoločnosťami sa týka rozličných záležitostí - od miezd pre zamestnancov verejného sektora, cez zimné olympijské hry v Soči v roku 2014 až po environmentálne otázky.
Putin, ktorý sa medzi Rusmi teší mimoriadnej popularite, by mal podľa ústavy po marcových voľbách odstúpiť, ale značný počet zákonodarcov vyzvalo na zmenu ústavy, ktorá by mu umožnila zotrvať na čele štátu. Minulý mesiac Putin oznámil, že by sa mohol stať premiérom.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 10:22