StoryEditor

Cyklón Sidr si vyžiadal najmenej 550 životov

16.11.2007, 14:24
Autor:
SITASITA

Cyklón Sidr, ktorý vo štvrtok v noci zasiahol Bangladéš, si už vyžiadal najmenej 550 obetí na životoch. V piatok o tom informovala bangladéšska televízna stanica ATN Bangla. Súkromná tlačová agentúra United News of Bangladesh predtým informovala o najmenej 450 obetiach. Vláda zverejnila oficiálne čísla naposledy vo štvrtok večer. Vládny odhad hovoril o 243 obetiach, ale s tým, že ich počet bude zrejme ešte podstatne stúpať.
Cyklón Sidr, ktorý sa sformoval nad Bengálskym zálivom a je sprevádzaný vetrom s rýchlosťou 240 kilometrov za hodinu, zasiahol vo štvrtok vo večerných hodinách juhozápadné pobrežie Bangladéša. Cyklón vyvracal stromy, pretrhal elektrické vedenia, zničil domy a prinútil desaťtisíce ľudí utiecť z pobrežných oblastí, informovali v piatok miestne úrady. V regióne uzatvorili prístavy aj letiská.
Cyklón, ktorý so sebou priniesol silný dážď a vysoké vlny, podľa meteorológov v piatok ráno zoslabol na tropickú búrku a pohybuje sa smerom na sever sprevádzaný vetrom s rýchlosťou 60 kilometrov za hodinu. Tropická búrka ohrozuje približne 20 miliónov ľudí.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
02. máj 2024 02:01