StoryEditor

Rakúsko je v šoku. Otec väznil svoju dcéru v pivnici štvrť storočia

28.04.2008, 00:00
Autor:
ČTKČTK

V Rakúsku vyšla na povrch ďalšia kauza väzneného dievčaťa. Únoscom je tentoraz vlastný otec, ktorý dcéru väznil v pivnici 24 rokov. K prípadu došlo v oblasti dolnorakúskeho mesta Amstetten. Prípad je zrejme spojený aj s dlhoročným pohlavným zneužívaním.
Polícia sa zatiaľ v súvislosti k prípadu vyjadruje zdržanlivo a hovorí o len podozrení. Vyšetrovatelia tvrdia, že v pojednávaní budú kľúčovú úlohu zohrávať testy DNA. Podľa rakúskych médií mala uväznená a zneužívaná žena s vlastným otcom štyri deti, medzi ktorými je i 19-ročná dcéra. Tú v polovici apríla dopravil jej starý otec a zároveň otec v bezvedomí do nemocnice v Amstettene, kde v súčasnosti leží na oddelení intenzívnej starostlivosti vo veľmi vážnom stave.
Väznená žena má 42 rokov. Prípad sa objavil len necelé dva roky po tom, čo celosvetový rozruch vyvolal príbeh unesenej Nataschi Kampuschovej. Vtedy 10-ročnú Nataschu uniesli na ceste do školy v marci 1998 vo Viedni. Únosca Wolfgang Priklopil ju držal v zajatí v pivnici vo svojom dome až do augusta 2006, keď sa jej podarilo v nestráženom okamihu uniknúť. Priklopil krátko po jej úteku spáchal samovraždu. Príbeh dievčaťa vyvolal niekoľkomesačný mediálny rozruch. Priklopil držal Natashu niekoľko rokov uväznenú v špeciálne upravenej pivnici svojho domu neďaleko Viedne.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
17. apríl 2024 17:33