StoryEditor

Rizikové rezorty

04.07.2007, 00:00

- Francúzsko -- Občas o sebe dajú vedieť korzickí separatisti. Tí sa zväčša v lete hlásia k menším útokom na Korzike, ale aj vo väčších francúzskych mestách. Protestujú tak proti politike francúzskej vlády voči ostrovu.

- Taliansko -- Niečo podobné ako pre Korziku platí aj pre taliansku Sardíniu. Väčšinou malé skupinky ľavicových intelektuálov útočia na symboly kapitalizmu, ako sú americké rýchloobslužné reštaurácie či turistické letoviská. Neplánujú však zabíjanie ľudí, chcú dať najavo boj za oslobodenie Sardínie spod "talianskeho jarma".

- Grécko -- Anarchistické skupiny ako Revolučný boj alebo Hnutie 17. novembra občas udrú na budovy v Aténach a na iných miestach. Vyhrážajú sa tiež útokmi na grécke turistické rezorty, aby podkopali autoritu gréckej vlády.

- Španielsko -- Najväčšou hrozbou pre dovolenkárov v Španielsku sú útoky baskických separatistov zo skupiny ETA. Okrem menších bombových útokov, ktoré si zväčša nevyžiadajú obete, sa pravidelne vyhrážajú krvavými atentátmi na známe dovolenkové destinácie na španielskom pobreží Stredozemného mora či na Baleárskych ostrovoch.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
07. máj 2024 00:32