StoryEditor

Útočník si splní svoj sen o sláve

06.12.2007, 23:00
Autor:
mokmok

Aké spoločné znaky majú takíto strelci?
Je zvláštne práve to, že chcú, aby z nich po smrti boli hviezdy. Musíme sa lepšie pozrieť aj na konkrétnu kultúru a určité porozumenie toho, nakoľko sú dôležité celebrity pre túto vekovú kategóriu. Aj v tomto prípade zanechal útočník samovražedný odkaz, v ktorom píše, že chce byť slávny. Niečo ako svetoznáma hviezda. Tento fakt hovorí veľa aj o spoločnosti. Znepokojujúce je, že ľudia nie sú šťastní s tým, čím v živote sú, že nemajú nejaké nadľudské vlastnosti a nie sú lepší ako ostatní.
Je v tomto americká kultúra špecifická?
Toto je znepokojujúce najmä pre fenomén americkej kultúry. Na to, aby ste boli šťastní, musíte byť lepší ako hocikto iný. Niektorým sa to nepodarí a potom plánujú samovraždu. Je to ako rozšírená samovražda, pretože nezabijú len seba, ale aj ďalších ľudí. Sú to veľmi protichodné reakcie, lebo chcú status celebrity a chcú aj zomrieť.
Ľudia z ich okolia hovoria, že sú to introvertné, tiché typy. Prečo potom práve takto reagujú?
Veľakrát zistíme, že mali malý okruch ľudí a boli trochu čudní, menej sociálni. To môže ukázať na nejaké poruchy osobnosti. Nedarí sa im celkom nadviazať spojenie s ich rovesníkmi a zdajú sa im čudní, preto ich títo odmietajú. Práve toto odmietnutie často vedie k hnevu, najmä voči ostatným. Väčšinou majú bližšie k nejakej posadnutosti ako zabíjanie, zbrane, násilie. Kombinácia odmietnutia a ovládania nejakou posadnutosťou potom vedie k náhodným masakrám.
Prečo sa takto pripravujú na útok -- nechajú odkazy? To zrejme nie je len náhodné zlyhanie...
Pripravujú rôzne detaily, niekedy si aj akciu vopred vyskúšajú, či je ľahko sa dostať do nákupného strediska a urobiť tam skutok. Overia si vopred možnosti, lebo ak by ich zatkli ešte predtým, tak to neuspokojí ich predstavu o sláve.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. máj 2024 00:48