Reuters
StoryEditor

Putin chválil Bidena: Musíte s ním pracovať opatrne, aby vám nič neuniklo. Jemu neunikne nič

17.06.2021, 17:16
Autor:
ČTKČTK
Joe Biden je profesionál, ktorý ide obratne za tým, čo chce, vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin.

Ruský prezident Vladimir Putin dnes ocenil prezidenta Spojených štátov Joea Bidena ako profesionála, ktorý ide obratne za tým, čo chce dosiahnuť.

"Obraz prezidenta Bidena, ktorý vykresľuje naša a dokonca aj americká tlač, nemá nič spoločné s realitou," uviedol podľa agentúry TASS šéf Kremľa na adresu svojho amerického náprotivka po návrate zo stredajšieho rokovania so šéfom Bieleho domu v Ženeve.

Putin pri dnešnom stretnutí s absolventmi vyššej školy verejnej správy podotkol, že Biden priletel zo zámoria, prekročil niekoľko časových pásiem a absolvoval dlhú pracovnú cestu naprieč Európou.

"Z času na čas sa pozrel do svojich poznámok, ale to robíme všetci," vyhlásil ruský prezident s tým, že to, ako niekedy Bidena vykresľujú médiá, môže "dokonca mierne odrádzať".

Sústredený muž, ktorý vie, čo chce

"Biden je však profesionál. A musíte s ním pracovať veľmi opatrne, aby vám niečo neuniklo. Jemu samotnému neunikne nič, uisťujem vás," dodal Putin, ktorý podľa TASS takisto nesúhlasí s tvrdením, že americký prezident "sa niekedy pletie".

"Keď si ľudia myslia, že niektoré veci sú druhoradé, neupierajú na to príliš pozornosť," podotkol Putin, podľa ktorého Biden "je sústredený, vie, čo chce dosiahnuť, a robí to veľmi obratne".

Prezidenti Ruska a Spojených štátov sa v stredu stretli prvýkrát osobne od chvíle, čo Biden nastúpil do prezidentského úradu.

Vzťahy medzi oboma veľmocami v poslednej dobe výrazne ochladli, zhoršili sa okrem iného, ​​keď Biden v marci v jednom z interview pritakal na otázku, či Putina považuje za "zabijaka". Ruský prezident vtedy reagoval slovami, že k rozpoznaniu zabijaka je potrebné, aby ním človek sám bol.

Urovnaný incident

Moskva následne povolala z Washingtonu svojho veľvyslanca na konzultácie a Spojené štáty urobili rovnaký krok.

​Putin dal na stredajšej tlačovej konferencii v Ženeve najavo, že tento incident považuje za urovnaný a obaja štátnici sa dohodli na skorom návrate oboch ambasádorov do ich úradov. Agentúra Interfax dnes uviedla, že veľvyslanec Anatolij Antonov odcestuje do USA budúci týždeň.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov dnes označil rusko-americký summit za úspešný; schôdzka si podľa neho zaslúži "znamienko plus".

Podľa kremeľského hovorcu bolo stredajšie stretnutie úspešné najmä preto, že "lídri mali možnosť priamo predniesť svoje stanoviská, viac či menej pochopiť, kde môžu spolupracovať a kde v súčasnosti spolupráca nebude fungovať kvôli kategorickým názorovým rozporom".

01 - Modified: 2024-04-19 19:29:30 - Feat.: - Title: Bidenova administratíva "nemôže podporiť" izraelskú ofenzívu do Rafahu, tvrdí Blinken 02 - Modified: 2024-04-19 17:23:00 - Feat.: - Title: Situácia s top palivom sa zhoršuje. Plyn je najdrahší od januára, prekvapivo za tým netreba hľadať Putina 03 - Modified: 2024-04-19 06:23:00 - Feat.: - Title: Šéf CIA varoval pred najhorším scenárom pre Kyjev: Ukrajina bez ďalšej pomoci môže prehrať vojnu už tento rok 04 - Modified: 2024-04-18 15:38:05 - Feat.: - Title: Kremeľ odsúdil rozhodnutie Francúzska zhabať vilu partnera Putinovej exmanželky 05 - Modified: 2024-04-18 05:37:29 - Feat.: - Title: Francúzske súdy skonfiškovali vilu, ktorá patrí manželovi Ľudmily Putinovej
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 15:39