StoryEditor

Boj s korupciou? Obchodné komory kritizujú vládu

23.09.2010, 00:00
Vláda Ivety Radičovej pripravila zahraničným investorom nepríjemné prekvapenie. Hoci jej SDKÚ už pred voľbami sľubovala tvrdý boj proti korupcii, a najmä rýchle zavedenie elektronických tendrov, pripravenú novelu zákona včera vláda zmietla zo stola.

Zaoberať sa ňou má až v polovici budúceho roka.                                     

Zahraničné obchodné komory, ktoré požadovali tvrdý boj proti korupcii už pred voľbami, sú rozhorčené. "Neschválenie zákona berieme ako negatívnu správu pre investorov z Rakúska či Nemecka, “ uviedla pre HN šéfka Slovensko-rakúskej obchodnej komory Mária Berithová.

Kabinet nebol s novelou z dielne Úradu pre verejné obstarávanie spokojný. "Vláda sa rozhodla vypracovať celý komplexný zákon do júna budúceho roka,“ potvrdil pre HN hovorca vlády Rado Baťo.

Centrálne verejné obstarávanie sľuboval pred voľbami už expremiér Robert Fico. Ten avizoval aj zriadenie spoločnej komisie expertov. Po voľbách sa však spolupráca zastavila. "Je to kuriózna situácia. Štatutári ministerstiev novelu podpísali, ale keď na vláde zistili, čo podpísali, tak nesúhlasia,“ povedal pre HN exminister hospodárstva za opozičný Smer Ľubomír Jahnátek.

 

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 17:51