StoryEditor

Cestujúcim na Concordii ponúkajú odškodné 11 000 eur

27.01.2012, 10:55
Autor:
čtkčtk

Vlastník stroskotanej luxusnej výletnej lode Costa Concordia (na snímke), spoločnosť Carnival Corp, ponúkne každému z pasažierov odškodnenie vo výške 11 000 eur. Okrem odškodnenia za stratenú batožinu a psychickú ujmu chce Carnival všetkým vrátiť aj cenu cestovného lístka, uhradiť cestovné náklady a náklady za lekárske ošetrenie. Firma to dnes oznámila po rozhovoroch so zástupcami cestujúcich.

Firma Carnival Corp je materskou spoločnosťou firmy Costa Crociere, ktorá stroskotanú loď vlastní. Na výšku odškodného sa dohodla počas diskusií so spotrebiteľskými organizáciami, ktoré zastupujú 3 206 postihnutých pasažierov z 61 krajín.

Cestujúci, ale aj členovia posádky, však majú naďalej možnosť firmu zažalovať, ak nebudú s podmienkami odškodnenia spokojní. Tí, ktorí na finančné podmienky pristúpia, sa naproti tomu musia zaviazať, že žiadne ďalšie žaloby nepodajú.

Loď Costa Concordia stroskotala tento rok 13. januára, keď narazila do útesu blízko toskánskeho ostrova Giglio. Pri havárii zomrelo 16 ľudí, ďalších 16 osôb je doteraz stále nezvestných. Pátranie vo vraku lode sa však opakovane museli prerušiť kvôli nepriaznivému počasiu.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
08. máj 2024 22:50