StoryEditor

Krátko zo zahraničia

06.01.2004, 23:00

Rokovaním Európskej komisie s členmi írskej vlády sa včera v Dubline začal pracovný program polročného írskeho predsedníctva v EÚ. (TASR)
Šesť a pol roka po tragickom skone britskej princeznej Diany sa včera v Británii začalo prvé oficiálne vyšetrovanie okolností jej smrti. Zároveň však oznámili, že vyšetrovanie sa odkladá o 12 -- 15 mesiacov. (TASR)
Prozápadná Demokratická strana vylúčila možnosť svojho vstupu do vlády pozostávajúcej zo všetkých siedmich parlamentných strán, ako to navrhla národne orientovaná strana Vojislava Koštunicu. (TASR)
Európska komisia sa zíde 25. januára na mimoriadnom rokovaní, aby prijala prvý návrh rozpočtového výhľadu po roku 2006, ktorý stanoví výšku a charakter výdavkov zo spoločného rozpočtu EÚ. (TASR)
Predseda Európskej komisie Romano Prodi zrušil na február pripravovanú konferenciu o antisemitizme. Urobil tak na znak nesúhlasu s kritikou EK predsedu Svetového židovského kongresu Edgara M. Bronfmana a predsedu Európskeho židovského kongresu Cobiho Benatoffa. (TASR)
V prípade sobotňajšej leteckej nehody v Egypte neexistujú podľa Paríža dôvody na podozrenie z teroristického útoku. Skupina Ansar al-Hak (Vyznávači pravdy) sa však k skutku prihlásila a označila ho za atentát. (TASR)
Tri obete na ľudských životoch si vyžiadali treskúce mrazy, ktoré v týchto dňoch sužujú Poľsko. (TASR)
Najmenej 12 osôb, prevažne školákov, prišlo o život a ďalších 45 sa zranilo pri silnej explózii, ku ktorej včera došlo v blízkosti vojenskej základne v juhoafganskom Kandaháre. Zrejme išlo o teroristický útok. (TASR)
Analýza CIA zistila, že na audionahrávke, odvysielanej uplynulý víkend, je s najväčšou pravdepodobnosťou nahratý hlas vodcu teroristického hnutia Al-Kajdá Usámu bin Ládina. (TASR)
Izraelský premiér Ariel Šaron v pondelok uviedol, že je zástancom vytvorenia palestínskeho štátu a zrušenia časti židovských osád na palestínskych územiach. (TASR)
Bývalý český prezident Václav Havel strávi tri mesiace tohto roku v USA, kde bude prednášať a americký prezident mu udelí najvyššie americké štátne ocenenie, Medailu slobody. V Indii mu medzitým udelili Gándhího cenu. (SITA)
Sýrsky prezident Bašar Asad v rozhovore pre Daily Telegraph po prvý raz priamo nepoprel, že by jeho krajina vlastnila zbrane hromadného ničenia. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 07:03