StoryEditor

Rusko sa bije o Depardieua. Chcú ho komunisti i divadlo

12.01.2013, 09:34
Autor:
TASRTASR
Francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý získal ruský pas, dostal ponuku od komunistov.

Komunistická strana Ruskej federácie (KPRF) ponúkla členstvo francúzskemu hercovi Gérardovi Depardieuovi, ktorý sa 6. januára stal ruským občanom. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

List s návrhom hercovi poslal prvý tajomník moskovskej organizácie KPRF Valerij Raškin, ktorý vyjadril presvedčenie, že Depardieu jeho ponuku prijme, keďže sa "s veľkou úctou vyjadruje o svojom otcovi-komunistovi a zrejme zastáva rovnaké politické postoje".


Gérard Depardieu ukazuje svoj ruský pas. Snímka: Reuters

Po udelení občianstva dostal Depardieu viacero ponúk z rôznych regiónov Ruska: Mordvianska republika mu navrhla stať sa ministrom kultúry alebo jej vyslancom v Medzinárodnej futbalovej federácii v rámci príprav majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2018, ktorých zápasy sa budú hrať v miestnej metropole Saransk.

Región Kubáň v južnom Rusku mu zasa ponúka prácu ako propagátorovi kultúry. Z jeho ruského občianstva sa tešia i vinári, aj keď je malá pravdepodobnosť, že by Depardieu aj v Rusku pokračoval vo svojom úspešnom biznise.

Angažmán a mesačný plat 16.000 rubľov (392 eur) s rôznymi príplatkami mu sľúbilo aj divadlo v uralskom meste Ťumeň.

Podľa RIA Novosti by sa Depardieu mohol stať aj nositeľom titulu Čestný Udmurt, ktorý miestne neformálne združenie udelilo v minulosti členovi skupiny Beatles Johnovi Lennonovi, fyzikovi Albertovi Einsteinovi, kozmonautovi Jurijovi Gagarinovi či režisérovi Emirovi Kusturicovi.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
28. apríl 2024 10:08