StoryEditor

Človek, ktorý prežil haváriu pri Jaroslavli, prehovoril

23.09.2011, 00:00

Špecialisti z Medzištátneho leteckého výboru (MAK), vyšetrujúci haváriu lietadla pri ruskom Jaroslavli, včera po prvý raz vypočuli letového inžiniera Alexandra Sizova. Sizov ako jediný nešťastie zo 7. septembra prežil, poprel, že by lietadlo počas osudného letu malo technické problémy.

"Zástupcovia technickej komisie vypočuli letového inžiniera. Ako uviedol, nemá žiadne informácie o tom, že by došlo k poruche zariadení lietadla, či už počas predchádzajúceho letu, alebo bezprostredne pred a v priebehu neúspešného letu," uviedol pre ruskú agentúru Interfax zdroj z MAK.

Sizov tiež oboznámil vyšetrovateľov s tým, akým spôsobom boli v lietadle rozmiestnení pasažieri a kde bola naložená batožina. Manažéri a tréneri tímu Lokomotiv Jaroslavľ podľa neho sedeli v prednej časti lietadla, hráči cestovali v strede, zatiaľ čo väčšina batožiny sa nachádzala v zadnej batožinovej sekcií stroja.

Lietadlo Jak-42 prevážajúce hokejistov klubu Lokomotiv Jaroslavľ sa zrútilo bezprostredne po štarte z miestneho letiska Tunošna. Následkom nehody zahynulo sedem členov posádky a všetkých 37 cestujúcich, vrátane nášho Pavla Demitru.

Nehodu vyšetruje Medzištátny letecký výbor, ktorý dozerá na civilnú leteckú dopravu v krajinách Spoločenstva nezávislých štátov.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 20:21