StoryEditor

Seriál Dallas prišiel o Džejára

25.11.2012, 23:00
Autor:
stlstl

Najväčší seriálový zloduch v hlavnom vysielacom čase a legendárny "Džejár" z amerického seriálu Dallas. To boli najznámejšie prívlastky amerického herca Larryho Hagmana (na snímke). V piatok popoludní zomrel v dallaskej nemocnici vo veku 81 rokov. S odvolaním sa na jeho rodinu o tom informovali noviny Dallas Morning News.

Hagman podľahol komplikáciám súvisiacimi s jeho bojom proti rakovine. Okrem toho od 90. rokov trpel cirhózou pečene po desaťročiach problémov s alkoholom.

Špeciálny muž
Na Hagmana spomínajú mnohé hviezdy amerického šoubiznisu. "Bol to veľmi špeciálny muž. Pomohol mi prestať fajčiť, za čo mu budem vždy vďačný," povedal o ňom moderátor Larry King.

Hagman sa narodil v roku 1931 tanečníčke a advokátovi, dlho však vyrastal u starých rodičov. Školu Bard College opustil po roku, aby sa mohol venovať herectvu. Odišiel do Anglicka, kde si zahral vo filme South Pacific a zoznámil sa so svojou ženou.

Po návrate do USA stvárnil pár menších postáv, napríklad majora Anthonyho Nelsona v snímke I Dream of Jeannie, ale aj v seriáloch The Good Life a Here We Go Again či v muzikáli Applause. "Vyrastala som na majorovi Nelsonovi, sledovala som Larryho návrat k Džejárovi," povedala herečka Whoopi Goldbergová.

Večný Dallas
V roku 1978 dostal Hagman najväčšiu rolu svojho života v seriáli Dallas. Po niekoľkoročnej odmlke sa ako "Džejár" opäť predstavil v roku 1996 vo filme J.R. Return, o dva roky vo filme War of the Ewings a tento rok v obnovenom pokračovaní seriálu. "Larry bol späť vo svojom milovanom Dallase, kde znova hral kultovú úlohu, ktorú mal najradšej," vyjadrila sa jeho rodina.

V súkromní však mal ďaleko od intrigánskeho "Džejára". Priatelia ho opisovali ako dobrosrdečného a vtipného. Rád cestoval, venoval sa rybárčeniu a zbieral klobúky, ktoré boli pre neho typické. "Je také smutné stratiť niekoho takého krásneho, ktorý mi bol viac ako životný priateľ. Larry Hagman bol jedinečný a bude s nami naveky," povedala o hercovi Linda Grayová, ktorá stvárnila v seriáli Sue Ellen, "Džejárovu" manželku.

S kolegami ho počas 13 rokov pokračovania seriálu zviazalo veľké puto. "Môj priateľ už oddychuje. Ospravedlňte moje mlčanie. S láskou Patrick," povedal seriálový kolega Patrick Duffy, predstaviteľ jeho mladšieho brata Bobbyho.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 16:19