StoryEditor

Krátko zo zahraničia

19.01.2003, 23:00

Českým komunistom je pri ďalšej voľbe českého prezidenta bližší kandidát ľavice Miloš Zeman, ktorého navrhla ČSSD. Povedal pre TV Nova podpredseda KSČM Miroslav Ransdorf. (TASR)
Socialistická strana Srbska v sobotu opäť zvolila za svojho predsedu juhoslovanského exprezidenta Slobodana Miloševiča, ktorého súdia za spáchanie vojnových zločinov pred haagskym tribunálom OSN. (TASR)
Počet obetí záplav a následných zosuvov pôdy v brazílskych štátoch Minas Gerais a Rio stúpol na 40, pričom ďalších 15 ľudí je nezvestných a 200 utrpelo zranenia. (TASR)
Novým predsedom českej Únie slobody-DEU sa včera a straníckom zjazde v Brne stal vicepremiér Petr Mareš. Strana zároveň veľkou väčšinou hlasou rozhodla, že zostáva v kabinete premiéra Vladimíra Špidlu. (TASR)
Bývalý srbský prezident Milan Milutinovič odcestuje podľa srbských médií v pondelok do Haagu, aby sa dobrovoľne postavil pred haagsky tribunál OSN. (TASR)
Český prezident Václav Havel počas piatkovej rozlúčkovej návštevy Berlína odsúdil vyhnanie troch miliónov sudetských Nemcov z Čiech. (TASR)
Americká spoločnosť Clonaid, ktorá je napojená na sektu raeliánov, oznámila, že dnes sa narodí japonské klonované dieťa, v poradí už tretie na svete. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. september 2024 03:28