StoryEditor

Pápež na Twitteri sprevádza veriacich 40-dňovým pôstom

24.02.2012, 10:40
Autor:
čtkčtk

Zatiaľ čo sa niektorí kresťania v čase 40-dňového pôstu vzdávajú používania internetových sociálnych sietí, pápež Benedikt XVI. (na snímke) sa rozhodol, že v predveľkonočnom období bude v kontakte s veriacimi prostredníctvom Twitteru.

Každý deň až do Veľkej noci sa na ňom majú objavovať zásadné myšlienky z pápežových prejavov k príležitosti pôstu. "Pôstne obdobie je pre nás znovu príležitosťou, aby sme sa zamysleli nad tým, čo je stredom života kresťana - láska k blížnemu," odkázal pápež katolíkom v španielčine, nemčine, francúzštine a angličtine cez Twitter.

Cieľom tohto experimentu je priblížiť pápežove myšlienky mladej generácii, pre ktorú sú moderné technológie niečím úplne samozrejmým. Vatikán v ňom chce pokračovať aj po skončení pôstu. Na Twitteri sa majú objavovať aj časti pápežových úvah z jeho stretnutia s veriacimi pri pravidelnej nedeľnej modlitbe Anjel Pána.

Benedikt XVI. je voči technologickým novinkám otvorený a tvrdí, že "aj stručné oznámenia, ktoré často nie sú dlhšie ako verš z Biblie, môžu ľuďom sprostredkovať hlboké myšlienky".
Vatikán má okrem toho vlastný internetový portál news.va. Informuje veriacich o tom, čo robí pápež a čo sa deje vo vedení katolíckej cirkvi dokonca aj na serveri You Tube.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 21:09