StoryEditor

Najbohatší Slovák založí v Česku televíziu

17.09.2012, 14:48
Babiša hnevá, že spravodajstvo vo verejnoprávnej televízii ovládajú politici a finančné skupiny.

Miliardár, majiteľ Agrofertu a líder politického hnutia ANO 2011 Andrej Babiš plánuje vytvoriť vlastnú televíznu stanicu. Povedal to pre českú verziu časopisu Forbes.

"Vzhľadom k tomu, že spravodajstvo verejnoprávnej televízie ovládajú politici a finančné skupiny, tak o tom uvažujeme," potvrdil Babiš Forbesu.

Na otázku, či plánuje založiť vlastnú, prípadne kúpiť už existujúcu, odpovedal: "Urobíme vlastnú regionálnu z 5 plus 2 dní budúci rok."


Babiš v posledných mesiacoch posilňuje svoju moc v médiách - vydáva práve bezplatný regionálny týždenník 5 + 2, v lete podal ponuku na kúpu skupiny Centrum Holdings, ktorá prevádzkuje spravodajský server Aktuálně.cz.

O jeho záujme kúpiť televíznu stanicu sa špekuluje už dlhšiu dobu. Predchádzajúce správy o tom, že chce získať televíziu Metropol, Babiš niekoľkokrát razantne poprel.

Babišovi sa nepáči že, Česká televízia ho chvíľu pred vysielaním nepustila do relácie Máte slovo o zdražovaní potravín. Argumentom bolo, že Babiš je politik, ktorý bude kandidovať vo voľbách. Navyše relácie sa zúčastnili poslanec za ODS Pavel Suchánek aj Vít Bárta z Vecí verejných.

"Zrušené pozvanie do relácie Českej televízie považujem za škandalózne," hneval sa Babiš. "V danom programe som mal vystupovať za českých poľnohospodárov a potravinárov. Ja nie som žiadny politik, ja ani naše hnutie v krajských voľbách nekandidujeme. My podporujeme nezávislých senátorov," tvrdil miliardár.

Babiš vtedy proklamoval, že podá sťažnosť Rade Českej televízie.

Na televíznom trhu sa v minulom týždni odohral iný veľký obchod - majiteľ najväčšej reklamné agentúry v krajine Médea Jaromír Soukup kúpil TV Barrandov.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
06. október 2024 09:22