StoryEditor

Krátke správy

26.01.2003, 23:00

Prieskumné lietadlo U-2 americkej armády včera havarovalo neďaleko juhokórejskej metropoly Soul. Informovalo o tom juhokórejské ministerstvo obrany. (TASR)
Nemecká tajná služba BND a Spolkový kriminálny úrad získali informácie o preskupovaní zvyškov teroristickej siete Al-Kajdá a jej zámeroch preniknúť do Európy. Informoval o tom nemecký denník Bild. (TASR)
Päť osôb zahynulo pri kolízii dvoch malých lietadiel, ktoré sa v piatok zrútili nad obývanou štvrťou hlavného mesta amerického štátu Colorado Denver. (TASR)
Najmenej 32 ľudí sa v sobotu zranilo, keď vlak londýnskeho metra vrazil do steny v tuneli a vykoľajil sa. (TASR)
Neidentifikovaný muž v piatok neoprávnene prenikol do Bieleho domu, kde sa v čase incidentu nachádzal prezident USA George W. Bush. (TASR)
Lietadlo s viacerými členmi kenskej vlády sa v piatok zrútilo krátko po štarte z letiska mesta Busia na západe Kene. Následkom zranení podľahol minister práce Ahmad Mohamed Khalif. (TASR)
Prvý taiwanský komerčný let na čínskej pevninu po viac než 50 rokoch pristál včera v Šanghaji. Otvorila sa tak cesta pre budúce pravidelné priame letecké spojenie medzi politickými rivalmi. (TASR)
Kuvajtské úrady zadržali ďalších dvoch mužov podozrivých zo streľby na dvoch amerických obchodníkov neďaleko americkej vojenskej základne. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 07:04