StoryEditor

Vojna v Iraku

31.03.2003, 00:00

Iracký diktátor Saddám Husajn sa v sobotu opäť objavil na obrazovkách irackej štátnej televízie, ako predsedá stretnutiu s ministrami a najbližšími poradcami. (TASR)
Spojené štáty oznámili, že rozšírili svoje televízne vysielanie aj na Bagdad. Reportér britskej agentúry Reuters, prítomný v irackej metropole, však uviedol, že po signáloch amerického vysielania niet v meste ani stopy. (TASR)
Najmenej 55 ľudí prišlo o život pri piatkovom leteckom útoku na obľúbené trhovisko vo štvrti Šula na západe Bagdadu. Americká armáda nepotvrdila, že by išlo o jej strelu a vyjadrila domnienku, že mohlo ísť o irackú raketu, ktorá minula cieľ. (TASR)
USA nemali záujem o objektívne informácie zbrojných inšpektorov OSN pred začatím vojny v Iraku, ale chceli počuť len to, čo im vyhovovalo, vyhlásil šéf inšpektorov Hans Blix. (TASR)
Taliansko v piatok vzhľadom na prebiehajúcu vojnu v Iraku vyhlásilo v krajine výnimočný stav. Zodpovedajúci dekrét podpísal taliansky premiér Silvio Berlusconi. (TASR)
Americká armáda v sobotu nasadila vojakov z 82. výsadkovej divízie do oblasti mesta Násiríja v južnom Iraku. (TASR)
Iracký viceprezident Tahá Jásin Ramadán dementoval správy, podľa ktorých jeho krajina dostáva vojenskú pomoc z Iránu a Sýrie. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
11. máj 2024 14:22