StoryEditor

Putin: Ukrajinci nie sú národ. Vrátia sa k Rusku

05.09.2013, 16:00
Autor:
ogog
Ruský prezident tvrdí, že Rusko sa s Ukrajinou zase raz spojí.

Ruský prezident Vladimir Putin (na snímke) znovu varoval Ukrajinu pred podpísaním dohody o voľnom obchode s Európskou úniou.

Rusi a Ukrajinci sú podľa neho jeden národ a cesty oboch krajín sa zase raz stretnú.

"Ohľadom integrácie by sme mali Ukrajinu rešpektovať. Ak verí, že potrebuje vhodnú dohodu o voľnom obchode s EÚ, potom to tak má byť. My v tom ale vidíme niektoré problémy, pre nás aj pre nich," povedal Putin pár hodín pred začiatkom summitu skupiny krajín G20 v Petrohrade.

Ukrajinu podľa Putina po odstránení colných bariér zaplaví tovar z únie a ona potom bude musieť ťažko hľadať vlastné odbytiská na východe. To podľa ruského prezidenta ovplyvní aj ekonomiku jeho krajiny, napríklad to môže doviesť mnohých ukrajinských podnikateľov k bankrotu.

Putin je presvedčený, že Rusko sa s Ukrajinou zase raz spojí. "Nech už Ukrajina smeruje kamkoľvek, raz sa stretneme. Prečo? Pretože sme jeden národ. Nacionalisti na oboch stranách za to na mňa možno budú naštvaní, ale je to pravda," vyhlásil.

Podľa neho majú Rusi a Ukrajinci spoločné historické korene a historický osud. Správu dnes priniesli české spravodajské servery.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 11:21