StoryEditor

Prvé dojmy: Američania nám poslali svojich cirkusantov Avengers 2

25.04.2015, 16:48
Autor:
idnes.czidnes.cz
Vážne, nie je to výsmech. Veta o amerických cirkusantoch vo filme Avengers: Age of Ultron naozaj zaznie.

Aj keď ju šíri zlá propaganda, zatiaľ čo v skutočnosti prichádzajú superhrdinovia na pomoc. Avšak divák novinky, ktora k nám dorazi 30. apríla, si v kine vážne pripadá ako v cirkusovej manéži.

Z predchádzajúcich Avengers z roku 2012 si "dvojka" ponechala dve opory: Iron Mana a Hulka čiže Roberta Downeyho Jr. a Marka Ruffalo. Bohužiaľ prvému ubrala na vtipných hláškach a druhému naložila bremeno romantiky s postavou Scarlett Johanssonová.

Zápletka ťaží z vďačných experimentov s umelou inteligenciou, pre ktorú by však tvorcovia už mohli vymyslieť originálnejší tvar ako blikajúcu spleť. Ani Ultron nedesí kovovým zovňajškom, parádneho zloducha z neho robí skôr farba hlasu Jamesa Spadera.

Hlavne z filmu srší, že režisér Joss Whedon občas podráža nohy scenáristovi Joss Whedon a naopak. Riedky dej nastavuje únavnými úvahami a ešte otravnejšími prienikmi do pamäti hrdinov. Načo sa ponáhľa od akcie k akcii bez toho, aby sa stihli súboje vyšperkovať.

Stoštyridsať minút filmu je stoštyridsať minút trikov, nič viac. Mesto stúpajúca vo finále do výšin či hry s Thorovým kladivom poteší, ale umelosť atrakcie ubíja. V cirkuse sa môže utrhnúť medveď alebo záchranná sieť, Avengers nemajú čím prekvapiť. Ani tržbami.

01 - Modified: 2007-05-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Klub bohatých sa otvára
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 23:25