StoryEditor

Obama ide príkladom. Namontuje solárne panely

19.08.2013, 15:06
Autor:
esmesm
Americký prezident plní svoje sľuby. Na streche Bieleho domu pribudnú slnečné kolektory.

Americký prezident Barack Obama (na snímke) ide príkladom. Na strechu Bieleho domu totiž dal v týchto dňoch namontovať solárne panely. S trojročným omeškaním tak plní svoje sľuby. Ešte v roku 2010 totiž tvrdil, že sa takýmto spôsobom zapojí do promovania ekologického využitia slnečnej energie.

Na streche Bieleho domu tak tento týždeň pribudne od 20 do 50 slnečných kolektorov. Ako americké médiá informoval hovorca Bieleho domu, tieto panely budú výhradne z americkej produkcie. Informoval o tom aj portál rp.pl.

Obamovo rozhodnutie potešilo producentov solárnych panelov. Tí si od slávneho promotéra sľubujú nárast zákazok. To by mohlo priniesť viac pracovných miest. Už teraz toto odvetvie v Spojených štátoch zamestnáva asi 120-tisíc ľudí.

Prezidenta Obamu však už predbehlo vyše 1,5 milióna Američanov, ktorí si vybrali túto ekologickú formu energie hlavne na ohrev vody.

Na rovnaký účel už podobné panely v Bielom dome slúžili. Na strechu ich dal namontovať Jimmi Carter. Nepáčili sa však jeho nástupcovi Ronaldovi Reaganovi, ktorý ich dal odstrániť. Podľa neho totiž špatili budovu.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
21. máj 2024 07:26